Magne Wang Fredriksen forlater MS-forbundet og blir generalsekretær i LHL. Bildet er tatt under presentasjonen av den regjeringsoppnevnte Helsepersonellkommisjonen der han var medlem

Magne Wang Fredriksen blir ny generalsekretær i LHL

LHL har ansatt Magne Wang Fredriksen som ny generalsekretær. Han kommer fra stillingen som generalsekretær i MS-forbundet, hvor han har hatt lederrollen siden 2021. Tidligere har han også ledet Norges Parkinsonforbund.

Publisert

– Vi er svært glade for å kunne ønske Magne Wang Fredriksen velkommen som ny generalsekretær i LHL. Hans brede erfaring og engasjement for pasient- og brukerorganisasjoner vil være en stor ressurs for oss. I tillegg har han dyp forståelse for helsetjenestens utfordringer i årene fremover. Vi ser frem til å jobbe sammen med Magne for å styrke LHLs arbeid på vegne av våre pasientgrupper, sier Else Magni Horten, styreleder i LHL i en presseuttalelse.

Wang Fredriksen tiltrer stillingen som LHLs generalsekretær 1. januar 2025. 

Han har en omfattende bakgrunn innen frivillighet og helsesektoren. Han er styreleder i Hjernerådet, styremedlem i Stiftelsen Dam og styremedlem i Virke Ideell og Frivillig. Han har også vært medlem av den regjeringsoppnevnte Helsepersonellkommisjonen og ekspertgruppen for utvikling av den nye Prioriteringsmeldingen i helsetjenesten. I tillegg er han oppnevnt til Helse- og omsorgsdepartementets kontaktforum for brukere av helse- og omsorgtjenesten.

– Jeg er svært takknemlig for tilliten jeg har fått fra LHL. Dette er en organisasjon med en stolt historie og et viktig samfunnsoppdrag. Jeg ser frem til å bidra til videreutviklingen av LHL og arbeidet for våre medlemmer. LHL har store muligheter og jeg gleder meg til å bidra til dette sammen med dyktige ansatte og engasjerte tillitsvalgte, sier Magne Wang Fredriksen.

LHL er en av landets største pasientorganisasjoner med rundt 54,000 medlemmer og 250 lokallag spredt over hele Norge. Organisasjonen jobber for å ivareta interessene til mennesker med hjerte-, kar- og lungesykdommer, allergi, hjerneslag, afasi, og deres pårørende.

Powered by Labrador CMS