Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), FNs visegeneralsekretær Amina Jane Mohammed og Bill Gates på scenen under Oslo Energy Forum som blir arrangert i Oslo rådhus tirsdag.

Bill Gates med helseskryt av norske politikere

Den amerikanske forretningsmagnaten Bill Gates skryter under et norgesbesøk av engasjementet norske statsledere har vist for globale helsespørsmål.

Publisert Sist oppdatert

– Norge har vært en storartet partner innen global helse. Verden trenger å fornye fokuset på global helse, den har mistet litt fokus på det. Vi må idémyldre litt hvordan vi kan få fokus på det igjen, sier Gates i et intervju med blant andre VG.

Gates driver Bill and Melinda Gates Foundation, en av verdens største humanitære stiftelser.

– Vi har denne eldre generasjonen, Tore Godal, Gro Brundtland, selv Stoltenberg er jo ikke helt ung lengre. Og Erna Solberg – hun kom på hvert eneste møte, personlig, hun kom og satt og noterte for seg selv, uten personnell rundt seg. Så vi hadde et godt samarbeid. Nå må vi få de yngre politikerne til å vise det samme engasjementet, sier Gates.

Han er i Oslo i forbindelse med Oslo Energy Forum, hvor han deltar i en panelsamtale med statsminister Jonas Gahr Støre og FNs visegeneralsekretær Amina Mohammed.

Powered by Labrador CMS