Administrerende direktør Kathrine Gamborg Andreassen i Navamedic (bildet) vil kjøpe det svenske selskapet Sensidose. Bildet viser doseringsutomaten MyFID
Administrerende direktør Kathrine Gamborg Andreassen i Navamedic (bildet) vil kjøpe det svenske selskapet Sensidose. Bildet viser doseringsutomaten MyFID

Navamedic vil kjøpe svensk selskap for 75 millioner – Et viktig skritt fremover

Navamedic har lagt inn et bud på å kjøpe alle aksjene i Sensidose AB, et Svenskt selskap notert i Stockholm. Den totale verdien av budet er om lag 75 millioner svenske kroner.

Publisert

Sensidose AB er et svensk farmasiselskap som tilbyr medisin og medisinsk utstyr for individuell dosering av medisin for pasienter med Parkinsons. Selskapet er kjent for det reseptbelagte legemidlet Flexilev med den tilhørende doseringsutomaten MyFID som forskrives av leger. Det er lansert Sverige, Norge og Danmark.

Gjennom oppkjøpet vil Navamedic kunne tilby et bredere spekter av tjenester og produkter til pasienter som lider av Parkinsons sykdom.

Det anbefalte kontanttilbudet er avhengig av en rekke betingelser, inkludert godkjennelse fra aksjonærene i både Navamedic og Sensidose, samt nødvendige regulatoriske godkjennelser. Dersom tilbudet blir akseptert, forventes transaksjonen å bli gjennomført i løpet av andre kvartal 2023.

Navamedics administrerende direktør, Kathrine Gamborg Andreassen, uttaler i en pressemelding at oppkjøpet av Sensidose vil være et viktig skritt fremover for selskapet, og at det vil kunne styrke deres posisjon innen utvikling og kommersialisering av innovative e-helseløsninger.

– Denne mulige transaksjonen er et utmerket eksempel på Navamedics proaktive tilnærming til M&A. Det representerer også en mulighet for Navamedic til å utvide sin produktportefølje og for å støtte pasienter som lider av medisinske tilstander, som Parkinsons. Vi er trygge på at det potensielle tillegget av Sensidoses produkter vil betydelig styrke vårt samlede produkttilbud og raskt bli verdiskapende ved lansering, sier administrerende direktør Kathrine Gamborg Andreassen i Navamedic.

Med oppkjøpet av Sensidose håper Navamedic å kunne tilby bedre og mer effektive løsninger til pasienter med Parkinsons sykdom og dermed bidra til en bedre livskvalitet for dem. Oppkjøpet vil også kunne styrke selskapets tilstedeværelse på det nordiske markedet og potensielt åpne dørene for internasjonal ekspansjon.

Dette er et stort steg i retningen av Navamedic’s mål om å oppnå én milliard i omsetning på mellomlang sikt.

Powered by Labrador CMS