SCR 2023:

Har undersøkt fysioterapeuters forhold til digitale hjelpemidler - dette fant han ut

Fysioterapeuter i primærhelsetjenesten, som behandler pasienter med muskel- og skjelettplager, ble i en undersøkelse spurt om holdninger til bruk av digitale løsninger. – Generelt positive, sier forsker Lars Martinsen ved Diakonhjemmet.

Publisert Sist oppdatert

SCR, KØBENHAVN (HealthTalk): Resultatene fra undersøkelsen ble presentert av PhD-kandidat og fysioterapeut Lars Martinsen på andre dag av SCR-kongressen i København.

Invitasjon til undersøkelsen ble sendt ut til omtrent 5000 kommunale og private fysioterapeuter i Norge. 339 fysioterapeuter svarte (6,7 prosent). Ifølge Martinsen var svarene ganske jevnt fordelt på kommunale og private fysioterapeuter.

– Av de som svarte, var de fleste generelt positive til å bruke digitale løsninger. Over 80 prosent vil anbefale dette til sine pasienter. Rett i underkant av halvparten bruker digitale løsninger i dag, og av de som brukte dette, brukte over 50 prosent dette på ukentlig basis, forteller Martinsen til HealthTalk.

I all hovedsak var telefonkonsultasjoner, bruk av ulike apper og videokonsultasjoner den foretrukne teknologien som ble brukt.

Lurer du på hva fysioteraputene trakk frem som positivt og negativt med digitale hjelpemidler? Finn det ut ved å se hele intervjuet med Lars Martinsen øverst i saken.

Powered by Labrador CMS