ESMO 2023:

Musikk i video: Chill Abstract (Intention) - Coma Media (Royalty Free Music)

Kreft: Norske eksperter har ankommet ESMO i Madrid - dette ser de frem til

Opp mot 30 000 deltakere samler seg i år i den spanske hovedstaden for siste forskningsnytt på kreftfeltet. Norske Marius Normann og Terje C. Ahlquist har begge store forventninger.

Publisert Sist oppdatert

ESMO, MADRID (HealthTalk): – Jeg prøver å få med meg disse litt store konferansene, og jeg må jo kanskje begynne med å si at ESMO i Paris i fjor var over all forventning bra, sier Marius Normann. 

Onkologen (kreftlegen) leder til daglig den private Kreftklinikken, som nå er på plass i både Oslo og Arendal. Normann behandler et bredt spekter av kreftpasienter, og mener det er svært nyttig å delta på denne typen kongresser. 

– Før har ASCO (verdens største kreftkongress i Chicago red.anm.) vært i førerrollen, men i fjor syntes jeg ESMO var veldig positivt. Det er én av grunnene til at jeg ser frem til hva som kommer i år, sier han. 

Terje Cruickshank Ahlquist ble huket inn fra sidelinjen til HealthTalks første TV-sending fra ESMO. Han tok nylig over som medisinsk direktør onkologi i AstraZeneca Norden, og var på vei til et Astra-Zeneca-seminar da han tok seg tid til en kort prat med HealthTalk. 

– Det er vanskelig å ikke legge vekt på en «back-to-back» Presidential-sesjon der det skal legges frem data på et nytt antistoff-konjugat mot et alltid tilstedeværende protein i kreft. Vi endrer antistoff-konjugaten fra å å kun rette seg mot HER2-uttrykket, og til et mer generelt uttrykk. Det blir spennende å se de første dataene nå på lunge og bryst, forteller Ahlquist. 

Se hele intervjuet med de to kreftlegene i videoen øverst i saken.

Powered by Labrador CMS