ASCO 2023:

Åslaug Helland: Derfor er ASCO viktig for å få legemidler til IMPRESS-studien

Kreftlege Åslaug Helland brukte mye tid under årets ASCO-kongress til møter med flere store internasjonale legemiddelselskap. Målet er å få flere legemidler med i IMPRESS-studien. – De fleste vi har spurt om å treffe oss får vi lov til å treffe, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

ASCO, CHICAGO (HealthTalk): – ASCO er et sted der man treffer folk. Det er et viktig sted fordi det er så mange her, og i IMPRESS-studien prøver vi å få legemidler fra ulike farmasøytiske selskap til studien, slik at vi kan bruke de til norske pasienter i studien, forteller Åslaug Helland.

På en liten vandretur over en stor innendørs bro inne på McCormick Place, kongressenteret der ASCO avholdes hvert år i Chicago, forteller den kjente kreftlegen om den kanskje viktigste grunnen til at hun prioriterer den lange turen fra Oslo til Chicago for å delta på verdens største kreftkongress.

– Vi har avtalt 13-14 ulike møter, der vi skal snakke om hva vi har fått til så langt i Norge: Vi har diagnostikk på plass, vi har IMPRESS-studien som til nå har inkludert mer enn 1000 pasienter, og som er tilgjengelig for pasienter i hele landet. I tillegg er alle sykehusene er med. Vi forklarer da de ulike selskapene hvordan studien fungerer, og forsøker å interessere dem til å bli med i studien med sine legemidler.

– Er det lett å få oppmerksomhet for studien her på ASCO?

– Ja, de fleste vi har spurt om å treffe oss får vi lov til å treffe. Og det er vi veldig glade for. Og så er det klart at det er ulike prioriteringer i ulike selskap, så det er ikke alle som vil slå til, men da er de i alle fall informert. Og så vil vi ha oppfølgningsmøter når vi kommer hjem, forteller OUS-overlegen.

Se resten av videointervjuet før å høre Hellands svar på om det er verdt å dra på kongressen, og om hva hun har fulgt mest med på av forskningen i år.

Powered by Labrador CMS