– Arbeidsoppgavene er ganske like, men jeg går nå til et mindre selskap, der jeg da kanskje vil ha muligheten til å sitte litt nærmere der man tar de store beslutningene. Og nettopp det er kanske fordelen med et lite selskap, at man får enda mer ansvar i den kliniske utviklingen, sier Karsten Bruins Slot om hans nye stilling i Lytix Biopharma.

Karsten Bruins Slot om ny jobb i Lytix: – Får mer ansvar i den kliniske utviklingen

Karsten Bruins Slot, tidligere medisinsk sjef i både Roche Norge og nå sist Nykode Therapeutics, begynte onsdag 22. april i stillingen som direktør for klinisk utvikling i norske Lytix Biopharma.

Publisert

I et innlegg på LinkedIn ble han presentert frem av selskapet onsdag.

Bruins Slot er utdannet lege fra Universitetet i Groningen i Nederland, og tok sin doktorgrad ved Oslo universitetssykehus i 2009. Det samme året begynte han å jobbe for Legemiddelverket, og ble Norges representant i EMAs komité for humanmedisin, som kommer med anbefalinger om hvilke nye legemidler som bør godkjennes i EU.

I 2017 byttet han beite til legemiddelindustrien og ble medisinsk sjef i Roche Norge, deretter medisinsk direktør, før han gjorde hoppet til Nykode i 2021.

– Stort potensial innen fremtidig behandling

– Hvorfor har du valgt å starte i Lytix Biopharma?

– Det virket som en spennende stilling. Samtidig synes jeg også teknologien de jobber med er veldig interessant, og jeg tror den har stort potensial innen fremtidig behandling av kreftpasienter, sier Karsten Bruins Slot, på sin første dag som direktør for klinisk utvikling i norske Lytix, til HealthTalk.

Nærmere de store beslutningene

– Du forlater Nykode, kanskje den største kometen innen norsk biotek-bransjen, etter under to år der som medisinsk direktør og onkologisjef. Hva var det som fristet mer hos Lytix?

– Arbeidsoppgavene er ganske like, men jeg går nå til et mindre selskap, der jeg da kanskje vil ha muligheten til å sitte litt nærmere der man tar de store beslutningene. Og nettopp det er kanske fordelen med et lite selskap, at man får enda mer ansvar i den kliniske utviklingen, som er noe jeg brenner for. Og videre har jeg stor tro på teknologien og rollen som intratumoral behandling av kreftpasienter kan spille i framtiden.

– Hva vil bli dine hovedoppgaver i tiden fremover?

– Hovedfokuset akkurat nå ligger på en pågående studie, ATLAS-IT-05, med vår ledende produktkandidat LTX-315 i pasienter med avansert melanom. Det er en viktig fase 2-studie for selskapet. Jeg vil blant annet jobbe med å holde en god dialog med studiestedene vi har med og investere en god del tid i det.

I tillegg skal Bruins Slot jobbe med en planlagt fase 1-studie for selskapets neste lovende kandidat, LTX-401.

– Med denne studien blir hovedfokuset å utarbeide studieprotokollen og jobbe med en rask oppstart av studien. Så det er den kliniske utviklingen av disse to kandidatene som er viktigst nå, sier han.

Øystein Rekdal, administrerende direktør i Lytix Biopharma, sier i en kommentar:

– Vi er svært glade for å kunne ønske Karsten velkommen til vårt team. Karsten bringer med seg verdifull erfaring fra klinisk arbeid, både fra biotek og big pharma, i tillegg til regulatorisk erfaring, sier Rekdal.

Powered by Labrador CMS