Helge Torgersen er ny styreleder i Sjukehusapoteka Vest.
Helge Torgersen er ny styreleder i Sjukehusapoteka Vest.

Ny styreleder i Sjukehusapoteka Vest

Helge Torgersen (68) er ny styreleder i Sjukehusapoteka Vest. Han tar over etter Trude Marit Risnes som har vært styreleder siden 2017, og som har ønsket å tre av.

Publisert

Sjukehusapoteka Vest er eid av Helse Vest RHF, og Torgersen ble oppnevnt som styreleder i et foretaksmøte med Helse Vest RHF mandag.

– Jeg har gitt styret i Helse Vest RHF beskjed om at jeg ønsker å bli avløst. Jeg er stolt av medarbeiderne i Sjukehusapoteka Vest sitt bidrag til å levere gode helsetjenester. Det er ikke med lett hjarte jeg går av, men arbeidsmengden jeg har hatt som styreleder de siste ukene lar seg ikke kombinere med andre forpliktelser som jeg har, blant annet hos hovedarbeidsgiveren min, seier Risnes i en pressemelding.

Agnes Landstad som er styreleder i Helse Vest RHF takker Trude Marit Risnes for innsatsen hun har lagt ned i rollen hun har hatt i flere år.

– Samtidig har jeg full respekt for at hun nå velger å trekke seg. Så er jeg glad for at Helge Torgersen har takket ja til å til å ta over denne oppgaven. Han kjenner spesialisthelsetjenesten svært godt og går inn i arbeidet som styreleder med solid erfaring, noe som vil være nyttig for sykehusapotekene våre framover.

Helge Torgersen (68) jobber i dag som rådgiver og har vært partner og direktør i konsulentselskapet Deloitte. Der jobbet han med kunder i helse og offentlig sektor. Han har lang erfaring fra å lede ulike oppdrag for alle de regionale helseforetakene, de fleste helseforetakene i landet, direktorat og departement.

Torgersen er utdannet anestesilege og bedriftsøkonom. Han har hatt klinisk praksis som overlege ved svenske og norske sykehus og har vært administrerende direktør ved Lovisenberg Diakonale Sykehus, i tillegg til å ha styreerfaring, blant annet som styreleder i Lovisenberg Sykehusapotek.

Powered by Labrador CMS