FORNØYD: Med Helge Lund som styreleder og Lars Fruergaard Jørgensen som administrerende direktør opplever Novo Nordisk rekordvekst i omsetning og overskudd.
FORNØYD: Med Helge Lund som styreleder og Lars Fruergaard Jørgensen som administrerende direktør opplever Novo Nordisk rekordvekst i omsetning og overskudd.

Helge Lund gjenvalgt som styreleder i Novo Nordisk – Veldig fornøyd med selskapets resultater

Den tidligere Equinor-sjefen ble torsdag gjenvalgt som styreleder i den danske legemiddelgiganten Novo Nordisk.

Publisert Sist oppdatert

Helge Lund har vært styreleder i Novo Nordisk siden 2018, men selskapets generalforsamling så ingen grunn til å finne en erstatter. Det er åpenbart ingen grunn til å endre et vinnerlag. For med Helge Lund som styreleder og Lars Fruergaard Jørgensen som administrerende direktør opplever det danske legemiddelselskapet rekordvekst i omsetning og overskudd.

Rekordvekst

For Novo Nordisk har bak seg et svært godt 2022. Selskapet omsatte for 260 milliarder kroner, og fikk et overskudd på 81,5 milliarder – en vekst på 29 prosent.

Det er salget av diabetes- og fedmelegemidler som driver rekordveksten.

Legemiddelgiganten forventer at 2023 vil by på nok et år med tosifret vekst i driftsresultatet, som forventes å lande i området 13 til 19 prosent.

– Veldig fornøyd

Helge Lund sier han er svært fornøyd med fjoråret.

– Vi er veldig fornøyde med resultatene til Novo Nordisk i 2022, hvor vi fortsatte å gjøre fremskritt med våre strategiske ambisjoner. Globalt behandlet vi nesten 40 millioner pasienter, det meste noensinne. Når Novo Nordisk feirer 100-årsjubileum i 2023, har behovet for innovasjon aldri vært større. Vi vil fortsette å utvikle medisinene for fremtiden og sikre langsiktig bærekraftig vekst med en ambisjon om å drive langsiktig verdi for samfunnet, sier han i en uttalelse.

– Kan ikke bore etter medisiner

Danmark har en legemiddel- og biotekindustri som nordmenn bare kan beundre. Under Norway Life Science-konferansen i februar fortalte Lund hva Norge må gjøre annerledes for å styrke livsvitenskapsnæringen her i landet. – Det må være en villighet til å tenke langsiktig. Man må lære fra de beste for å bygge en sterk livsvitenskapsindustri. Oljen lå der allerede, og ventet på å bli funnet. man kan ikke bore etter medisiner, sa Lund utilslørt.

Vekst i Norge

Det norske datterselskapet gjør det også svært bra for tiden, og er nå Norges nest største legemiddelselskap med en årsomsetning på 1,6 milliarder kroner målt i apotekenes innkjøpspris (AIP). I 2021 var Novo Nordisk "bare" Norges åttende største legemiddelselskap med en omsetning på 1,1 milliarder kroner.

Novo Nordisk har hovedkvarter i Bagsværd utenfor København og. globalt jobber om lag 54 000 personer i Novo Nordisk.

Powered by Labrador CMS