Instituttleder og professor i allmennmedisin ved Universitet i Bergen Guri Rørtveit (58) tar over som direktør for Folkehelseinstituttet etter Camilla Stoltenberg.
Instituttleder og professor i allmennmedisin ved Universitet i Bergen Guri Rørtveit (58) tar over som direktør for Folkehelseinstituttet etter Camilla Stoltenberg.

Guri Rørtveit blir ny FHI-direktør 

Instituttleder og professor i allmennmedisin ved Universitet i Bergen Guri Rørtveit (58) ble i dag utnevnt i statsråd til direktør for Folkehelseinstituttet.

Publisert

Rørtveit er professor i allmennmedisin og leder Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen. Hun overtar som direktør etter Camilla Stoltenberg.

– Jeg er svært fornøyd med ansettelsen av Rørtveit i denne viktige stillingen. Hun er utvilsomt godt kvalifisert med sin lange og brede erfaring både som lege og forsker – og som leder for sterke kunnskapsmiljøer. Jeg ser frem til et godt samarbeid med henne og Folkehelseinstituttet fremover, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Rørtveit ble utnevnt i statsråd i dag og vil begynne i stillingen 18. mars 2024.

– Samspillet mellom samfunn og individuell helse har alltid interessert meg, og jeg gleder meg til å arbeide for bedre folkehelse sammen med de dyktige fagfolkene ved Folkehelseinstituttet. Direktørjobben gir en unik mulighet til å bidra til tilrettelegging for god helse, sier Guri Rørtveit.

Hun ble uteksaminert som lege fra Universitetet i Trondheim i 1991 og er spesialist i allmennmedisin. Hun har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen fra 2004. Rørtveit har arbeidet som allmennlege i over 15 år i Øksnes og Bergen kommune. Hun har vært forskningsleder ved Allmennmedisinsk forskningsenhet i Bergen ved UNI Research Helse. Hun ble professor i 2009 og fra 2016 har hun ledet Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen.

Rørtveit har også erfaring fra ulike styrer, blant annet som styreleder for Chr. Michelsens Institutt og som styremedlem i Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress. Hun har også vært medlem av HelseOmsorg21-rådet.

Powered by Labrador CMS