– Callipixant har potensial til å bli en klasseledende behandling med betydelig salgspotensial, sier Luke Miels, GSKs kommersielle sjef. Bildet viser GSKs hovedkontor i London.

GSK kjøper Bellus Health for 2 milliarder dollar - får legemiddel mot kronisk hoste

GSK legger 2 milliarder dollar på bordet for å kjøpe Bellus Health og får en lovende medisin mot kronisk hoste i pipelinen.

Publisert

Det eksperimentelle legemiddelet callipixant er i en fase 3-studie for behandling av refraktær kronisk hoste. Dette er kronisk hoste med kjent årsak, men som ikke forsvinner etter behandling.

Det er foreløpig ingen medisiner for kronisk hoste som er godkjent i USA eller EU.

En avlesning fra studien forventes i andre halvdel av 2024, og GSK sier at de forventer at medisinen kan få regulatorisk godkjenning i 2026.

– Pasienter som lider av alvorlige former for refraktær kronisk hoste kan oppleve over 900 hoster daglig, noe som resulterer i livskvalitetsproblemer, sier Luke Miels, GSKs kommersielle sjef, i en uttalelse. – Callipixant har potensial til å bli en klasseledende behandling med betydelig salgspotensial, sier han.

I en fase 2-studie overgikk camlipixant forventningene. Med en dose på 50 milligram og 200 milligram ble hyppigheten av hoste redusert med henholdsvis 34,4 % og 34,2 %.

Studien inkluderte kun pasienter med høyest forekomst av kronisk hoste etter at en tidligere studie med en bredere pasientinkludering mislyktes.

I løpet av de siste 12 månedene har GSK brukt omtrent 6 milliarder dollar på å kjøpe tre legemiddelprodusenter – Affinivax, Sierra Onkologi, og nå Bellus.

Powered by Labrador CMS