Novo Nordisk vil investere 2,1 milliarder euro for å øke produksjonen av sine svært populære slanke- og diabetesmedisiner ved et anlegg i Frankrike.

Novo Nordisk vil investere milliarder i Frankrike

Legemiddelgiganten Novo Nordisk vil investere 2,1 milliarder euro for å øke produksjonen av sine svært populære slanke- og diabetesmedisiner ved et anlegg i Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

Det haster med å møte den økende etterspørselen etter selskapets slanke- og diabetesmedisiner. Investeringen vil betydelig øke produksjonskapasiteten for eksisterende medisiner, inkludert Ozempic og Wegovy, samt andre fedmebehandlinger som er under utvikling, sier det danske legemiddelselskapet i en pressemelding.  

Investeringen ventes å skape 500 nye arbeidsplasser.

Selskapet har betydelige forsyningsproblemer av diabetesbehandlingen Ozempic, som bruker det samme virkestoffet semaglutid som den svært populære slankemedisinen Wegovy. Som følge av lav produksjonskapasitet av semaglutid er Wegovy kun lansert i et fåtall europeiske land - deriblant Norge. 

For å adressere mangelen vil Novo Nordisk redusere produksjonen av diabeteslegemidlet Victoza for å øke forsyningen av Ozempic. Novo innførte også denne uken begrensninger på bruken av Ozempic i EU. Det skyldes at legemidlet er også er mye brukt til slanking og brukes da “off label'- det vil si utenfor indikasjon. Tyskland vurderer å forby eksport av medisinen. Belgia har forbudt resepter på den ukentlige injeksjonen, med mindre de er for pasienter med type 2-diabetes.

Powered by Labrador CMS