Novo Nordisk setter annonseringen av slankemedisinen Wegovy på pause i USA fordi de sliter med å dekke etterspørselen

Novo Nordisk pauser annonseringen av slankemedisinen Wegovy

Novo Nordisk setter annonseringen av slankemedisinen Wegovy på pause i USA fordi de sliter med å dekke etterspørselen

Publisert Sist oppdatert

– For å unngå å ytterligere stimulere etterspørsel etter dette legemidlet, pauser vi noen av de viktigste markedsføringstiltakene for Wegovy, opplyser det danske legemiddelselskapet i en e-post. – Vi stopper all lokal TV-annonsering og utsetter planlagt nasjonal TV-annonsering for Wegovy. Vi vurderer også våre markedsføringstiltak overfor helsepersonell og justerer i henhold til det.

Nyheten ble først rapportert av Endpoints.

Wegovy, som inneholder virkestoffet semaglutid, har blitt enormt populær på grunn av dens effektivitet i å hjelpe mennesker med å gå ned i vekt. Søstermedisinen for behandling av diabetes, Ozempic - som inneholder det samme virkestoffet – har også opplevd økt etterspørsel siden det også gir et vekttap.

Kort tid etter at Wegovy ble godkjent i USA 2021, fikk Novo problemer med å dekke etterspørselen. Selv om Novo Nordisk rapporterte at alle doser skulle være tilgjengelige i begynnelsen av dette året, har de nok en gang støtt på problemer siden etterspørselen fortsetter å øke. Selskapet kunngjorde denne måneden at de vil begrense startdoser for nye pasienter for å sikre jevn tilførsel til de som allerede bruker legemidlet.

Konkurranse

Men Novo Nordisk kan snart møte kraftig konkurranse. Eli Lillys slankemedisin Mounjaro, som for øyeblikket er godkjent for diabetes, har vist potensial for enda større vekttap enn Wegovy, og det er forventet at det kan bli godkjent i USA som en behandling for fedme senere i år. En stor studie viser at en høy dose med Mounjaro gir en vektreduksjon på nesten 17 prosent, eller 15,6 kilo hos personer med type 2 diabetes som er overvektige eller har fedme.

Selv om det er utfordrende å sammenligne kliniske studier, var vektreduksjonen som ble oppnådd med Wegovy hos personer med diabetes i underkant av 10 prosent, noe som tyder på en litt større effekt i denne populasjonen for Mounjaro. Det gjenspeiler det som ble sett i gruppen ikke-diabetikere, der Novo Nordisks legemiddel reduserte vekten med 16 prosent.

Powered by Labrador CMS