Marianne Arnemo blir første ansatte i Moderna Norge.
Marianne Arnemo blir første ansatte i Moderna Norge.

Marianne Arnemo blir første ansatte i Moderna Norge

Farmasøyten forlater Sanofi Norge etter syv år og blir medisinsk direktør i det nyopprettede Moderna Norge, som nå oppretter lokalkontorer i hele Norden.

Publisert Sist oppdatert

Arnemo opplyste om sin nye jobb gjennom en LinkedIn-post onsdag.

«Jeg er glad og stolt av å kunne dele at jeg starter i en ny stilling som medisinsk direktør i Moderna Norge. Jeg er spent og beæret over å bli den første ansatte i Norge, og en del av å etablere Moderna her. Jeg ser frem til å bidra til Modernas misjon om å levere på løftet om å bruke mRNA-vitenskap for å skape nye generasjoner av transformative medisiner for pasienter i hele verden», skriver Arnemo på LinkedIn.

Marianne Arnemo er utdannet provisorfarmasøyt, og har i tillegg en doktorgrad innen mikrobiologi og immunologi. Før hun tok doktorgraden jobbet hun en kort periode som vaksineforsker innen ebola for Folkehelseinstituttet (FHI).

De siste syv årene har Arnemo innehatt en rekke ulike stillinger i Sanofi Norge, med et tydelig fokus på vaksiner. Hun kommer fra stillingen som Medical Lead Vaccines Norway i Sanofi.

I februar i fjor skrev nettsiden Nordic Life Science News at Moderna planla å etablere lokale, kommersielle enheter i de europeiske og nordiske land. Planene ble lansert kort tid etter offentliggjøringen av planene om å ekspandere i Asia-Stillehavsområdet.

Moderna skal opprette kommersielle kontorer i Belgia, Danmark, Norge, Nederland, Polen og Sverige.

HealthTalk kommer tilbake med intervju med Arnemo ved en senere anledning.

Powered by Labrador CMS