- Dette er en stilling jeg har drømt om, og da muligheten åpnet seg valgte jeg å takke ja, sier Jan Frich

Jan Frich blir ny sykehusdirektør på Diakonhjemmet. – En stilling jeg har drømt om

Jan Frich (52) er ansatt som ny administrerende direktør på Diakonhjemmet sykehus. – Dette er en stilling jeg har drømt om, og da muligheten åpnet seg valgte jeg å takke ja, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Etter bare fire måneder i jobben som områdedirektør i Folkehelseinstituttet velger Jan Frich å skifte jobb når han har takket ja til å bli Diakonhjemmets nye sjef. Han tiltrer som sykehusdirektør 1. august.

– En stilling jeg har drømt om

Frich er utdannet lege og er spesialist i nevrologi og har bred erfaring fra klinisk arbeid, ledelse og forskning. I årene 2018-2022 var han direktør for medisin og helsefag og viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst, og kjenner derfor sin nye arbeidsplass svært godt.

- Dette er en stilling jeg har drømt om, og da muligheten åpnet seg valgte jeg å takke ja. Jeg kjenner Diakonhjemmet som et sykehus som utmerker seg med høy kvalitet og engasjerte medarbeidere, og som er et sted hvor det er plass til hele mennesket. Sykehuset er sterk på forskning, kompetanse og nyskaping. Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle sykehuset og skape fremtidens helsetjenester for deler av Oslos befolkning og andre pasienter, sier Frich i en pressemelding.

Glad – Vi hadde mange godt kvalifiserte søkere og har hatt en grundig prosess. Frich er den som traff best på hele bredden av krav og ønsket lederprofil, sier leder for sykehusstyret, Ingunn Moser.

– God match

– Jeg er veldig glad for at Jan Frich har takket ja til stillingen som ny sykehusdirektør ved Diakonhjemmet. Vi hadde mange godt kvalifiserte søkere og har hatt en grundig prosess. Frich er den som traff best på hele bredden av krav og ønsket lederprofil, sier leder for sykehusstyret, Ingunn Moser.

- Jeg er overbevist om at det blir en god match mellom Frich og Diakonhjemmet. Jeg ønsker ham hjertelig velkommen og ser fram til samarbeid, sier Moser.

Hun gleder seg til å få Frich med i utviklingen av sykehuset, samvirket med de andre virksomhetene innenfor Diakonhjemmet og samarbeidet med det regionale helseforetaket, de andre sykehusene og aktuelle universitets- og høyskoler, kommunen og andre aktører i og rundt Oslo.

Jan Frich har doktorgrad i medisin og mastergrad i helseadministrasjon fra Universitetet i Oslo, en master i medisinsk antropologi fra Brunel University i London, samt lederutdanning fra Harvard University.

Powered by Labrador CMS