Type 1-diabetes

LIVSENDRENDE FORDELER: – Ved å slå sammen Provention Bios transformative innovasjon med Sanofis ekspertise, har vi som mål å bringe livsendrende fordeler til personer som er i risikosonen for å utvikle fase tre type 1-diabetes. Alle ytterligere indikasjoner, godkjenninger og pipeline-produkter vil bare ytterligere øke vår glede, sier Olivier Charmeil, direktør for General Medicines i Sanofi (bildet).

Sanofi kjøper Provention Bio - sikrer medisin mot type 1-diabetes

Den franske legemiddelgiganten legger 2,9 milliarder dollar på bordet for det amerikanske biofarmasøytiske selskapet. Med på kjøpet får de Tzield, den første sykdomsmodifiserende behandlingen utviklet for å bremse progresjon til fase tre av type 1-diabetes.

Publisert Sist oppdatert

Sanofi kjøper Provention Bio for 25 dollar per aksje, noe som gir en kjøpspris på rundt 2,9 milliarder dollar, skriver Sanofi i en pressemelding mandag.

Skummel fase av sykdommen

Teplizumab-mzwv (Tzield) er et såkalt CD-3-rettet antistoff, som ble godkjent i USA i fjor for voksne og barn over åtte år som har type 1-diabetes i fase to, og som er i risikosonen for å utvikle fase tre type 1-diabetes. Denne fasen av sykdommen assosieres med signifikante helserisikoer, inkludert diabetisk ketoacidose, som kan være livstruende. Pasienter som får sykdomsprogresjon til fase 3 type 1-diabetes vil etter hvert også kreve insulininjeksjoner for resten av livet.

Legemidlet er for tiden i senfaseutvikling som behandling av barn og ungdom som nylig har blitt diagnostisert med klinisk type 1-diabetes (fase 3). Fase 3-studien Protect pågår nå, og topplinje-resultater forventes i løpet av andre halvår 2023.

Selskapet skriver selv at oppkjøpet passer strategisk bra i forhold til Sanofis vekst innen immun-medierte sykdommer og sykdomsmodifiserende terapier innen sykdomsområder med stort umøtt behov, og selskapets ekspertise innen diabetes.

– Jager etter medisinske mirakler

Sanofi mener de med deres evner innen diabetesfeltet kan maksimere Tzields potensial som en transformativ terapi globalt og i USA, og at de har som mål å sinke progresjon til fase tre type 1-diabetes for noen av de rundt 65 000 personene som diagnostiseres med denne sykdomsfasen hvert år.

– Oppkjøpet av Provention Bio bygger på Sanofis misjon om å levere de beste og de førsteklasses medisinene, og det resonerer med vårt mål om å jage etter vitenskapelige mirakler. Ved å slå sammen Provention Bios transformative innovasjon med Sanofis ekspertise har vi som mål å bringe livsendrende fordeler til personer som er i risikosonen for å utvikle fase tre type 1-diabetes. Alle ytterligere indikasjoner, godkjenninger og pipeline-produkter vil bare ytterligere øke vår glede. Med tanke på vårt eksisterende partnerskap og komplementerende arbeid innen diabetes og immunologi, ser vi for oss en sømløs integrasjon, sier Olivier Charmeil, direktør for General Medicines i Sanofi, i en kommentar fra selskapet.

– Ideell kjøper av selskapet vårt

Asleigh Palmer, administrerende direktør og medgrunnlegger av Provention Bio, sier i en uttalelse fra Sanofi at de to selskapene deler en visjon om å bringe nye terpaier til pasienter med autoimmune sykdommer.

– Gjennom vår avtale om co-promotering har våre to selskaper gjort signifikante fremskritt med å lære opp helsepersonell og fått økt pasienttilgang under vår opprinnelige USA-lansering av Tzield. Sanofis globale ekspertise og forpliktelse til immunologi gjør dem til en ideell kjøper av selskapet vårt, og det posisjonerer vår innovative terapi til å nå flere pasienter så raskt som mulig, sier Palmer.

Powered by Labrador CMS