HealthTalk-podcasten:

Ny LMI-sjef om satsingen på helsenæring: – Vi må være flinkere på å fjerne noen «røde lys»

Leif Rune Skymoen har kun sittet en knapp uke i lederstolen i Legemiddelindustrien (LMI), men den tidligere Curida-sjefen har allerede noen klare tanker om hvilke saker som blir viktige for legemiddelindustri og helsenæring i tiden fremover.

Publisert Sist oppdatert

Under Skymoens nylige besøk som gjest i HealthTalk-podcasten spurte blant annet redaktør Hans Anderssen den nye LMI-sjefen om det er mulig å få store legemiddelaktører til å satse enda mer i Norge, og få store flaggskipselskap her slik som Danmark har med Novo Nordisk.

– Vi må være ambisiøse på vegne av den næringen som jeg nå representerer, for den har så store muligheter. Vi kan se på nabolandene våre med misunnelse, men vi kan også se på dem som inspirasjon. Skal vi klare å bygge en næring og en industri som ligner på det der, så må vi kombinere det å bygge opp noen norske «lokomotiv», noen solide, norske selskaper som kan tråkke opp sporet her hjemme, også må vi tiltrekke oss de internasjonale aktørene, sa Skymoen, som deretter listet opp noen «røde lys» som må fjernes for å gjøre Norge attraktive for internasjonal pharmaindustri.

Se intervjuet med Skymoen i sin helhet i videoen øverst i saken. Du kan også lytte på podcasten uten video i de kanalene du hører på podcast:

Powered by Labrador CMS