CEPI-direktør: Slik vil vi utvikle vaksine mot neste «sykdom X» på 100 dager

Nestleder Frededrik Kristensen og globale vaksinekoalisjonen CEPI har en klar misjon for fremtiden: De vil kunne utvikle en vaksine mot fremtidens «sykdom X» på under 100 dager.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan CEPI i samarbeid med resten av verdenssamfunnet skal få til det, er en av tingene Kristensen snakket om da han gjestet HealthTalk-podcasten denne uken.

Kristensen forteller oss i denne episoden om hans faglige og yrkesmessige bakgrunn, om bakgrunnen for oppbyggingen og lanseringen av CEPI i Davis i 2017, og om hvordan vaksinakoalisjonen fungerer i praksis: Hvem finansierer de, og hvem finansierer dem?

CEPIs nestleder tar oss også med tilbake til 2020 for å fortelle om hvordan organisasjonen håndterte arbeidet med det innledende covid-19-utbruddet og med å finne ut av hvilke vaksinkandidater de ville legge penger i.

Ikke minst snakker vi med Frederik Kristensen om nåtiden og fremtiden: Hvilke typer sykdommer og virus har CEPI fokuset sitt rettet mot? Hva vil prege fremtiden, og hvordan skal man raskest mulig kunne utvikle vaksiner som kan forebygge neste pandemi?

Se podcasten med video i sin helhet øverst i saken, eller hør den uten video i den kanalen du hører podcast.

Powered by Labrador CMS