– Enhertu har allerede demonstrert sitt potensial til å forbedre resultatene for pasienter med HER2-rettet bryst-, mage- og lungekreft, og disse positive første resultatene i andre tumormiljøer med betydelig udekket behov er veldig oppmuntrende, sier Cristian Massacesi som er AstraZenecas medisinske sjef.

Kreftmedisinen Enhertu med lovende resultater på nye krefttyper

AstraZeneca og Daiichi Sankyo sier at den pågående fase 2-studie viser at kreftlegemidlet Enhertu har effekt på tvers av flere metastatiske krefttyper som uttrykker HER-2 hos tungt forbehandlede pasienter.

Publisert

Den pågående DESTINY-PanTumor02 studien analyserer effekten og sikkerheten til det målrettede legemidlet Enhertu (trastuzumab deruxtecan) på tidligere behandlede pasienter med lokalt avansert eller metastatisk kreft i blæren, livmorhalsen, eggstokkene, bukspyttkjertelen og sjeldne kreftformer. Pasientene i studien var ikke ikke kvalifisert for kurativ behandling.

Nå slipper AstraZeneca og Daiichi Sankyo nyheten om at Enhertu har effekt på tvers av disse krefttypene.

Nye kreftformer

– Enhertu har allerede demonstrert sitt potensial til å forbedre resultatene for pasienter med HER2-rettet bryst-, mage- og lungekreft, og disse positive første resultatene i andre tumormiljøer med betydelig udekket behov er veldig oppmuntrende, sier Cristian Massacesi, som er AstraZenecas medisinske sjef og onkologisjef i en uttalelse.

Enhertu er et designet HER2-rettet antistofflegemiddelkonjugat. Antistoffet transporterer cellegift (her vist med oransje prikker) direkte til kreftcellene.

Enhertu er et HER2-rettet antistofflegemiddelkonjugat (ADC) og er utviklet og kommersialisert i fellesskap av Daiichi Sankyo og AstraZeneca. På hvert antistoff (trastuzumab) finnes det i gjennomsnitt 8 cellegiftmolekyler (deruxtecan). Antistoffet transporterer målrettet den effektive cellegiften direkte til kreftcellenes HER2-reseptor og trenger inn i cellene. Der frigjøres cellegiften og forårsaker DNA-skade og apoptotisk celledød, såkalt programmert celledød, forteller Geisler. Cellegiften kan deretter angripe andre kreftceller.

Powered by Labrador CMS