Anbud på blåresept:

Astma- og allergiforbundet om blåresept-anbud:- Piloten er dårlig evaluert

Politisk seniorrådgiver Marte Øien i Astma- og allergiforbundet mener piloten som ble gjort på anbud på blåresept-legemidler ikke har noen overføringsverdi til anbud på de andre legemiddelgruppene som er skissert til anbudsordningen.

Publisert Sist oppdatert

NATIONALTHEATRET KONFERANSESENTER, OSLO (HealthTalk): Øien delte sine tanker om den planlagte anbudsordningen for blåresept-legemidler etter et debattmøte der hun deltok mandag morgen.

– Først og fremst mener vi at hele piloten og prosessen veldig dårlig evaluert, og den har ingen overføringsverdi til hverken våre pasientgrupper eller de andre pasientgruppene som er skissert i områdegjennomgangen.

Øien peker også på at det er de mest ressurssterke i samfunnet som får innvilget unntak, enten i form av utdanningsnivå eller betalingsevne. 

– Vi synes det er veldig spesielt at det er en regjering som går til valg på nettopp det å utjevne sosiale forskjeller foreslår en så stor endring uten å høre på de berørte partene. Derfor er jeg kjempeglad for at det er en mindretallsregjering, og jeg håper at SV (Sosialistisk Venstreparti red.anm.) og Stortinget kjenner sin besøkelsestid, og og bestemmer at dette ikke blir vedtatt på deres vakt, sier Øien til HealthTalk. 

– SV kommer sannsynligvis til å bli tungen på vektskålen i denne saken. Er dere i dialog med SV?

– Vi er i dialog med SV, og kommer til å fortsette å være det frem til statsbudsjettet er vedtatt. Det vi har fått inntrykk av er at SV som parti er negative til dette, men det er klart at det også er mye som det skal forhandles om med regjeringen, så spørsmålet er jo hvor viktig denne saken er for SV, sier Øien. 

Se videointervjuet med Øien øverst i denne saken.

Powered by Labrador CMS