KJØPT OPP: Pharmagigant MSD (George Adonnas innfelt t.h) har kjøpt opp biotekselskapet Caraway (Martin D. Williams innfelt t.v).
KJØPT OPP: Pharmagigant MSD (George Adonnas innfelt t.h) har kjøpt opp biotekselskapet Caraway (Martin D. Williams innfelt t.v).

MSD styrker satsing på nevrodegenerative sykdommer - kjøper nytt selskap

Legemiddelselskapet MSD kjøper det prekliniske biotekselskapet Caraway Therapeutics, gjennom en avtale som potensielt kan bli verdt opp til 610 millioner dollar.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen inkluderer en ikke oppgitt forhåndsbetaling, i tillegg til milepælsutbetalinger. 

Caraway er et amerikansk, preklinisk biofarmasøytisk selskap som har fokus på innovative behandlingstilnærminger for behandling av genetisk definerte nevrodegenerative sykdommer og sjeldne sykdommer. Ifølge en pressemelding fra MSD har selskapet bygget opp en pipeline av nye, småmolekyl-terapier mot disse sykdommene. 

– Denne viktige milepælen er et bevis på det harde arbeidet og dedikasjonen til Caraway-teamet, og for vår misjon om å utvikle terapier som potensielt kan endre progresjonen av ødeleggende nevrodegenerative sykdommer og hjelpe pasienter, sier Martin D. Williams, administrerende direktør i Caraway Therapeutics, i en uttalelse fra MSD (Merck i USA). 

George Adonna, direktør for oppdagelse, preklinisk utvikling og translasjonell medisin i Merck Research Laboratories, kommenterer at Caraways multidisiplinære tilnærming har skapt viktig fremgang i evalueringen av nye mekanismer for modulering av lysosomale funksjoner med potensial for behandling av progressive nevrodegenerative sykdommer. 

– Vi ser frem til å bygge på dette arbeidet med mål om å utvikle sårt trengte sykdomsmodifiserende terapier for disse sykdommene, sier Adonna. 

MSD har vært aksjonær i Caraway siden 2018, og kjøper nå selskapet gjennom et av MSDs datterselskaper.

Powered by Labrador CMS