I podcasten Radium får HealthTalk kritikk for vinklingen på vår omtale av en viktig Ultimovacs-studie. Hør redaksjonens tilsvar i vår siste podcast-episode.

Slik svarer HealthTalk på Radforsk-kritikk om Ultimovacs-studie

I podcasten Radium får blant andre HealthTalk kritikk for vinklingen på vår omtale av en viktig Ultimovacs-studie. Hør redaksjonens tilsvar i vår siste podcast-episode.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke gikk gikk Ultimovacs ut med en børsmelding om NIPU-studien. I studien fikk pasienter med brysthinnekreft selskapets kreftvaksine UV1 i kombinasjon med dagens standardbehandling, som er de to immunterapiene Yervoy og Opdivo fra BMS.

Studien nådde ikke sitt primære endepunkt som er progresjonsfri overlevelse. “Vaksine fra Ultimovacs feilet i studie på sjelden kreft” var overskriften på HealthTalks artikkel.

Det fikk Elisabeth Kirkeng Andersen og administrerende direktør for Radiumhospitalets forskningsstiftelse Jónas Einarsson i podcasten Radium til å reagere:

– Jeg må si at jeg ble ganske skuffet da jeg så overskriftene om denne saken i både MedWatch og HealthTalk. Jeg må si at det er å trekke det langt å skrive at studien har feilet og mislyktes når det ikke er data ute, annet enn det som går på progresjonsfri overlevelse, sier Kirkeng Andersen.

I HealthTalk-podcasten denne uken snakker redaktør Hans Anderssen og journalist Lars Brock Nilsen om studien og kritikken.

Powered by Labrador CMS