STORT POTENSIAL: Fase 2b-data på TYK2-hemmeren som potensiell behandling av psoriasis ble presentert i fjerde kvartal i fjor, og en fase 3-studie er planlagt gjennomført i løpet av 2023. Men legemiddelkandidaten kan potensielt bli verdifull mot flere immun-medierte sykdommer.

Takeda med milliardoppkjøp - sikrer utprøvende medisin mot immun-medierte sykdommer

Gjennom det nå fullførte oppkjøpet av Nimbus Lakshmi, datterselskapet til Nimbus Therapeutics, har Takeda skaffet seg rettighetene til NDI-034858 (nå TAK-279), som skal fase 3-studeres som mulig psoriasisbehandling senere i år.

Publisert Sist oppdatert

Oppkjøpsplanene ble først offentliggjort i desember i fjor, og avtalen skal nå være i boks, ifølge en pressemelding fra Takeda torsdag morgen.

Gigantsummer

I henhold til kjøpsavtalen betaler Takeda omtrent fire milliarder dollar i forhåndsbetaling til Nimbus Therapeutics. De vil også ha rett på to ulike milepælsutbetalinger på én milliard dollar hver: Én ved oppnåelse av årlig salg på fire milliarder dollar og én for salg på fem milliarder dollar, av produkter som kommer som et resultat av TAK-279-programmet.

Oppkjøpet sikrer Takeda rettighetene til det de nå kaller TAK-279, tidligere kjent i Nimbus som NDI-034858.

Hør på HealthTalks siste podcast-episode her:

– Med tanke på offentliggjøringen av våre oppkjøpsplaner i desember, er vi glade for å ha lagt til TAK-279, en svært selektiv oral TYK2-hemmer, som virkelig har et transformativt potensial for pasienter innen flere ulike sykdommer, til vår senfase-pipeline, sier ramona Sequira, direktør for Takedas globale porteføljedivisjon, i en uttalelse fra selskapet.

Potensial mot flere sykdommer

Fase 2b-data på TYK2-hemmeren som potensiell behandling av psoriasis ble presentert i fjerde kvartal i fjor, og en fase 3-studie er planlagt gjennomført i løpet av 2023. Takeda påpeker at legemidlet har potensial til å demonstrere «best-in-class»-effekt, sikkerhet og tilgjengelighet innen psoriasis, men også innen flere andre såkalte immun-medierte sykdommer, inkludert inflammatorisk tarmsykdom, psoriasisartritt og systemisk lupus erythematosus (SLE)

«Denne anskaffelsen styrker Takedas voksende senfase-pipeline, og vil potensielt ekspandere selskapets portefølje og pasientpåvirkning på tvers av flere indikasjoner. Dette vil styrke Takedas evne til å vedlikeholde sterk vekst globalt på middels- og lang sikt», skriver selskapet.

Powered by Labrador CMS