SLUTTER: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad slutter i Helsedirektoratet. Til sommeren går han tilbake til sin gamle jobb ved Oslo universitetssykehus (OUS)
SLUTTER: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad slutter i Helsedirektoratet. Til sommeren går han tilbake til sin gamle jobb ved Oslo universitetssykehus (OUS)

Nakstad forlater Helsedirektoratet: – Det har vært en fin tid

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad slutter i Helsedirektoratet. Til sommeren går han tilbake til sin gamle jobb ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Publisert

Dagens Medisin omtalte saken først. Nakstad selv bekrefter dette overfor NTB.

– Det stemmer at jeg slutter 31. juli når kontrakten min utløper. Helsedirektoratet har allerede en fast assisterende helsedirektør, og jeg har vært ansatt på midlertidig basis med permisjon fra lederjobben ved OUS, sier Nakstad til NTB.

48-åringen ble et kjent navn for offentligheten da koronapandemien brøt ut vinteren og våren 2020. Senere samme år ble han kåret til Årets navn av både Dagbladet og VG. Han ble også kåret til Årets Osloborger av Aftenposten.

– Lært mye

Nakstad sier de siste fire årene har vært en krevende, men god periode.

– Jeg har hatt en flott periode i Helsedirektoratet i snart fire år og fått jobbet mye med pandemihåndtering samt evaluering- og forbedringsarbeid innen helseberedskap. Det har vært veldig mye jobb, men det var jeg forberedt på da jeg gikk inn i jobben, sier han videre.

– Det har vært en veldig fin tid i Helsedirektoratet med flotte kolleger både i Helsedirektoratet, FHI, legemiddelverket, DSA og departementet som jeg har fått anledning til å bli kjent med og samarbeid med. Jeg har lært mye og fått bidratt mye, sier han.

Powered by Labrador CMS