POSITIVT: 58 til 73 prosent av voksne og ungdommer som ble behandlet med lebrikuzumab oppleve forbedret eller klarering av dermatitt på ansikt og hender.
POSITIVT: 58 til 73 prosent av voksne og ungdommer som ble behandlet med lebrikuzumab oppleve forbedret eller klarering av dermatitt på ansikt og hender.

Eksem: Syv av ti pasienter fikk forbedret eller klar hud

En ny sekundæranalyse fra Eli Lillys kliniske utviklingsprogram i fase 3 viser at pasienter som fikk den utprøvende IL-13-hemmeren lebrikizumab opplevde forbedringer eller helt klar hud på hender og ansikt etter 16 ukers behandling.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Eli Lilly i en pressemelding denne uken. I tillegg skriver de at en ytterligere sekundæranalyse demonstrerte lebrikuzumabs stabile og langvarige resultater etter ett år med behandling, i pasienter med moderat til alvorlig atopisk dermatitt (atopisk eksem). Resultatene fra ADvocate- og ADhere-studiene ble presentert på Revolutionizing Atopic Dermatitis (RAD)-kongressen i månedsskiftet april-mai i Washington, DC i USA.

Forbedring med og uten kortikosteroider

Post hoc-analysen, som baserer seg på data fra den 16 uker lange induksjonsperioden i ADvocate 1, ADvocate 2 og ADhere, viste at 58 til 73 prosent av voksne og ungdommer som ble behandlet med lebrikuzumab oppleve forbedret eller klarering av dermatitt på ansikt og hender. Forbedret eller klar hud ble sett med og uten bruk av topikale kortikosteroider.

Lilly og samarbeidspartner Almirall forventer regulatoriske avgjørelser i USA og Europa i løpet av året.

Lebrikuzumab er et nytt, utprøvende monoklonalt antistoff som er designet for å binde seg til IL-13-proteinet. Atopisk dermatitt er en IL-13-dominant sykdom der IL-13 driver hudbarriere-dysfunksjon, kløe, hudfortykkelse og mottakelighet for infeksjon.

– En stor utfordring

Jenny Murase er Associate Clinical professor i dermatologi ved universitetet i California San Fransisco (USFC), direktør for Medical Dermatology Consultative Services and Patch Testing for Palo Alto Foundation Medical Group og førsteforfatter på ansikts- og håndanalysen fra ADvocate- og ADhere-studiene. Hun sier følgende:

– De svingende symptomene og uforutsigbare naturen til atopisk dermatitt, sammen med begrensende medisiner som adekvat kan håndtere langsiktige, ukontrollertre symptomer, representerer en stor utfordring i behandlingen av denne kroniske sykdommen. Disse dataene gi oss verdifull innsikt i hvordan lebrikuzumab kan hjelpe med å forbedre kliniske utfall ved å gi forbedringer i dermatitt i ansikt og hender, som kan være vanskelige å behandle, og gi langsiktig sykdomskontroll for pasientene, sier Murase i en uttalelse fra Eli Lilly.

Powered by Labrador CMS