Bristol Myers Squibb og Johnson & Johnson har startet en serie med store fase 3-studier som tester en eksperimentell blodfortynnende medisin på nesten 50 000 pasienter.

Skal teste ut ny blodfortynner på nesten 50 000 pasienter

Bristol Myers Squibb og Johnson & Johnson har startet en serie med store studier som tester en eksperimentell blodfortynnende medisin på nesten 50 000 pasienter.

Publisert Sist oppdatert

Fase 3-Studiene går under navnet Librexia og skal teste ut effekten av pillen milvexian i tre delstudier på pasienter som har fått hjerneslag (Librexia STROKE), akutt koronarsykdom (Librexia ACS) eller atrieflimmer (Librexia AF). Forskerene har allerede registrert den første pasienten i hjerneslagstudien, og forventer å starte de to andre innen juli, sier Bristol Myers Squibb.

Milvexian tilhører en ny gruppe legemidler som kalles faktor XIa-hemmere som er utviklet for å konkurrere med eksisterende storselgere som Eliquis - utviklet av Bristol Myers Squibb og Pfizer - og Xarelto som er utviklet av Bayer.

I følge Farmastat er Eliquis Norges tredje største legemiddel med en omsetning på 780 millioner kroner i 2022 målt i apotekenes innkjøpspris eksklusive merverdiavgift. På verdensbasis omsatte Eliquis i 2022 for 120 milliarder kroner (12 milliarder dollar), mens Xarelto omsatte for 70 milliarder kroner.

Det sentrale spørsmålet er om milvexian nå kan dokumentere at det forhindrer hjerneslag og andre kardiologiske hendelser minst like effektivt som dagens tilgjengelige behandlinger og samtidig redusere blødningene som er en kjent bivirkning ved andre blodfortynnere.

Powered by Labrador CMS