Relaterte artikkler:
-
AstraZeneca: – Truqap-vurderingen tar ikke hensyn til norsk praksis
Etter at Beslutningsforum sa nei til Truqap, svarer nå AstraZeneca på avslaget. Selskapet mener vurderingen ikke reflekterer norsk behandlingspraksis og er åpne for nye løsninger for å sikre at pasienter får tilgang.
-
Truqap-avslag skaper reaksjoner: – Vurderingen gjenspeiler ikke norsk virkelighet
Brystkreftmedisinen Truqap er avslått i Beslutningsforum med henvisning til høy pris og usikker effekt. Professor og overlege Olav Engebråten reagerer på beslutningen. – Metodevurderingen som ligger til grunn speiler ikke norsk klinisk praksis, sier han.
-
Imbruvica kan erstatte transplantasjon – norske leger søker tidlig bruk
Norske leger ønsker å ta i bruk Imbruvica tidligere i behandlingen av mantelcellelymfom for å erstatte stamcelletransplantasjon. Nå har de søkt om tidlig bruk før EU-godkjenning.
-
Sveinung Stensland til Eli Lilly: Får ansvar for nordisk legemiddelpolitikk
Etter 12 år på Stortinget går Sveinung Stensland til legemiddelindustrien. Fra 1. oktober blir han Associate Director Public Affairs i Eli Lilly, med ansvar for selskapets arbeid innen fedme, diabetes og kardiometabolsk helse i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
-
Helsevalget 2025: Bård Hoksrud (FrP) - Vi får færre uføre med mer penger til helse og legemidler
Lytt til podcasten for å lære mer om Fremskrittspartiets viktigste helsepolitiske saker!
-
Ingen forskjell i overlevelse mellom immunterapier mot lungekreft
En ny norsk registerstudie viser at tre ulike immunterapier brukt i behandling av avansert ikke-småcellet lungekreft gir lik overlevelse. Studien styrker tilliten til det norske anbudssystemet og demonstrerer hvordan helseregisterdata kan simulere kliniske studier, mener Steinar Thoresen i Nordic RWE.
-
Sarclisa godkjent som førstelinjebehandling av myelomatose – ny EMA-anbefaling kan utvide bruken ytterligere
Sanofis legemiddel Sarclisa ble 28. april godkjent av Beslutningsforum som førstelinjebehandling av myelomatose hos voksne pasienter som ikke er kandidater for autolog stamcelletransplantasjon. Norge er blant de første landene i Europa som tar i bruk behandlingen – og nå kan legemidlet snart få enda en indikasjon.
-
Forsker på ultrasjelden leukemi: Kanskje bare én nordmann som rammes i året
PhD-student Inga Motzfeldt ved Universitetet i Bergen forsker på blodkreftsykdommen akutt erythroid leukemi (AEL). Sykdommen er så ekstremt sjelden at det er nødvendig med internasjonalt samarbeid for å få nok biologisk materiale til å forske på.