ESGO 2022: - PARP hemmere er det største medisinske gjennombruddet de siste 30 årene - nå kommer også immunterapi

Europas største og viktigste medisinske kongress innen behandling av gynekologisk kreft er nå i gang. European Society of Gynaecological Oncology - ESGO - holdes i Berlin og her samles Europas ledende forskere og klinikere. En rekke norske forskere og klinikere er på plass.

Publisert Sist oppdatert

(ESGO/Berlin) Her er også professor og overlege Line Bjørge fra Haukeland universitetssjukehus. I dette intervjuet snakker hun om:

- ESGOs store betydning for bedre forebygging og behandling av gynekologisk kreft

- PARP-hemmere er det største medisinske gjennombruddet de siste 30 årene innen behandling av eggstokkreft og har et betydelig potensiale som ikke ennå er realisert.

- Immunterapi vil bli et viktig nytt behandlingsprinsipp. Ingen studier kan så langt vise til gevinst innen behandling av eggstokkreft - den mest dødelige blant de gynekologiske kreftsykdommene. Her venter vi på studier som ser på å kombinere immunterpi med PARP-hemmere, sier Bjørge. Det er blant annet vist god effekt på behandling med immunterapi hos pasienter med livmorhalskreft - ikke minst med de som har PD-LI positiv tumor. Det er også vist god effekt av immunterapi for utvalgte pasienter med livmorkreft, forteller hun.

Forkortelsen ESGO står for European Society of Gynaecological Oncology. Dette er en ikke kommersiell organisasjon der 3500 leger og forskere er medlemmer. ESGO jobber for å forbedre forebygging og behandling av gynekologisk kreft behandlingen til kvinner med gynekologisk kreft gjennom forebygging, forskning og omsorg. HealthTalk er til stede på konferansen og kommer med flere intervjuer og reportasjer.

Powered by Labrador CMS