Relaterte artikkler:
-
Legemiddelverkets sjef skal lede nytt direktorat fra nyttår - slik blir endringene
Fra 1. januar er Statens legemiddelverk (SLV) historie, og det nye Direktoratet for medisinske produkter (DMP) får sin start. – Vi skal gradvis vokse inn i våre nye roller, sier SLV-direktør Audun Hågå.
-
Norsk lungelege om Dupixent mot kols: – Kan bli behandling for liten gruppe pasienter
Dupixent (dupilumab) reduserte i en ny fase 3-studie antallet forverrede kols-tilfeller med 34 prosent. Lungelege Rune Nielsen er likevel klar på at resultatene må tas med fatning.
-
Flere overlever lunge-, bryst- og endetarmskreft
Flere overlever lunge-, bryst- og endetarmskreft enn tidligere, men det er fortsatt store kjønnsforskjeller.
-
Begrenset kapasitet står i veien for banebrytende terapi mot blodkreft
CAR-T behandling til pasienter med myelomatose kan snart bli godkjent av Beslutningsforum. Men store kapasitetsutfordringer gjør at kun 10 pasienter årlig vil få tilbud om behandlingen, som bruker genetisk modifiserte hvite blodceller til å bekjempe kreften.
-
LMI-sjefen: Åpne priser vil gi pasientene dårligere tilgang på medisiner
Legemiddelindustrien (LMI) mener Apotekforeningens siste forslag om åpne legemiddelpriser er uklokt. – Firmaene vil ikke kunne tilby like lave priser som i dag, sier administrerende direktør Leif Rune Skymoen.
-
Sykehusinnkjøp fastslår: Uaktuelt med åpne priser på patenterte medisiner
Administrerende direktør Bente Hayes i Sykehusinnkjøp sier det er uaktuelt å offentliggjøre rabatterte priser på nye og patenterte medisiner. Men regelverket åpner i noen tilfeller for at relevante aktører kan se prisene i etterkant.
-
Blodkreftlegene har sitt beste år på verdens største kongress for blodsykdommer
Kreftlegene fra Oslo Myelomatosesenter, ledet av Fredrik Schjesvold, mener de aldri tidligere har stilt med så sterk forskning på ASH, verdens største hematologi-kongress i San Diego.
-
Apotek-sjef reagerer på «oppblåst» statistikk - foreslår tidsbegrensning på hemmelige priser
Apotekforeningen og direktør Per T. Lund foreslår at reelle omsetningstall for legemidler som i dag har hemmelige rabatter, blir offentlige etter ett til to år. – Det bør være mest mulig åpenhet rundt økonomiske valg som staten tar, sier han.