Bimekizumab viser vedvarende effekt og symptomforbedring hos pasienter med den inflammatoriske hudsykdommen Hidrosadenitt.

Legemiddel fra UCB viser langvarig effekt mot inflammatorisk hudsykdom

Bimekizumab (Bimzelx) viser vedvarende effekt og symptomforbedring hos pasienter med den inflammatoriske hudsykdommen hidrosadenitt, også kalt svettekjertelbetennelse.

Publisert Sist oppdatert

Det viser nye langtidsdata som ble presentert på årsmøtet til American Academy of Dermatology.

Hidrosadenitt er en kronisk inflammatorisk hudsykdom med kuler eller byller samt smerte, hevelse, rødhet i armhulen, lysken eller rundt ytre kjønnsorgan. Hudbetennelsen skyldes tilstopping av utførselsganger fra hårsekker i områder på kroppen med svettekjertler som fører til betennelse under huden og økt risiko for infeksjon i kjertlene. Tilstanden kommer svært ofte tilbake om igjen og om igjen over flere år. Med tiden kan det oppstå arr eller ganger/fistler under huden. I følge Legemiddelverket har omlag 50 000 nordmenn hidrosadenitt og om lag 26 prosent regnes med å ha moderat og alvorlige plager. Dette utgjør cirka 13 000 personer med moderat til alvorlig HS i Norge.

Langtidsdata

Nå er det kommet nye data fra de to fase 3-studiene – BE HEARD I og BE HEARD II som viser at bimekizumab ga statistisk signifikante og klinisk betydningsfulle forbedringer i forhold til placebo i symptomer og tegn på sykdommen hos voksne med moderat til alvorlig HS i uke 16, som ble opprettholdt til uke 48. Disse nye resultatene ble presentet som en “late-breaking platform presentation” på den amerikanske dermatologikongressen AAD 2023.

BE HEARD I og BE HEARD II, inkluderte henholdsvis 505 pasienter og 509 pasienter med moderat til alvorlig svettekjertelbetennelse. Ved uke 16 oppnådde 47,8 % av pasientene som fikk bimekizumab hver andre uke i BE HEARD I og 52 % i BE HEARD II det delte primære endepunktet med en 50 % reduksjon i hudabscesser og inflammatoriske knuter. De tilsvarende tallene for de som fikk placebo var henholdsvis 28,7 % og 32 %. Studien møtte dermed sine primære endepunkter.

De nye dataene viser nå at over 75 % av pasientene opprettholdt 50 % reduksjon i hudabscesser og inflammatoriske knuter etter 48 uker. Legemiddelselskapet UCB opplyser i en pressemelding at om lag 55 % opplevde en reduksjon på 75 % etter 48 ukers behandling.

UCB sier de planlegger å søke om godkjenning for bimekizumab for behandling av voksne med moderat til alvorlig hidradenitis suppurativa tidlig i tredje kvartal 2023.

Powered by Labrador CMS