Selskapet som troner øverst på pallen er legemiddelgiganten Eli & Lilly som fikk en omsetningsvekst på 28 prosent.

Eli Lilly vokser raskere enn Novo Nordisk 

18 av 25 globale legemiddelprodusenter har prestert å øke omsetningen sammenlignet med første kvartal 2023.

Publisert Sist oppdatert

Den imponerende omsetningsveksten i legemiddelbransjen har vedvart i 2024 forteller bransjeavisen Fierce Pharma i en fersk artikkel. Her fremkommer det at 18 av 25 globale legemiddelprodusenter har prestert å øke omsetningen sammenlignet med første kvartal 2023. 

Som om det ikke var imponerende nok, opplevde ni av selskapene tosifret omsetningsvekst målt i prosent. Selskapet som troner øverst på pallen er legemiddelgiganten Eli & Lilly som fikk en omsetningsvekst på 28 prosent. Hakk i hæl følger japanske Daiichi Sankyo og Novo Nordisk med henholdsvis 25 og 22 prosent vekst. Novo har med det mistet topplasseringen til sin argerste utfordrer.  

Fellesnevneren for Novo og Lilly er en målrettet satsning på utvikling av legemidler for behandling av fedme og diabetes, mens Daiichi Sankyo får belønnning for sine effektive og lønnsomme målrettede cellegifter - eller antistoff legemiddelkonjugater som de kalles på fagspråket. 

I den andre enden av skalaen, hvor selskapene opplevde negativ omsetningsvekst, finner vi selskaper som Bayer, Roche og tyske Merck. Verst i klassen var imidlertid Pfizer som opplevde et fall på 19 prosent. Det skal dog nevnes at store deler av omsetningsfallet skyldes den fallende etterspørselen etter Pfizers Covid-produkter. 

Powered by Labrador CMS