STUDIESTART: Nykode, her ved administrerende direktør Michael Engsig og grunnlegger Agnete Fredriksen, er klare for ny studie.

Nykode starter ny livmorhalskreft-studie med sin kreftvaksine og immunterapi fra Roche

Det norske biotekselskapet Nykode Therapeutics har nettopp startet opp en fase 2-studie i USA der selskapets vaksinekandidat VB10-16 i kombinasjon med immunterapien Tecentriq fra Roche på pasienter med livmorhalskreft.

Publisert Sist oppdatert

Pasientene i studien har fått sykdomsprogresjon etter første immunterapi-behandling. Ifølge selskapet kan studien potensielt gi raskere godkjenning og raskere vei inn i markedet, skriver de i en pressemelding. 

Samarbeid med studiegigant

Studien gjennomføres i samarbeid med den amerikanske stiftelsen GOD Foundation, som ifølge Nykode har gjennomført mer enn 350 kliniske studier i USA. Resultatene fra disse studiene skal også ha sørget for praksisendring innen behandling av gynekologisk kreft. 

– Den oppmuntrende kliniske profilen og fordelaktige toleransen for VB10.16 i kombinasjon med sjekkpunkthemmeren atezolizumab blant pasienter med avansert HPV16-positiv livmorhalskreft observert i den europeiske fase 2-studien støtter vår dedikasjon for å fremme VB10.16 som en innovativ immunterapi for HPV16-positive kreftformer, sier Klaus Edvardsen, utviklingssjef i Nykode, i en uttalelse fra selskapet. 

– Ny og lovende fremgangsmåte

Den europeiske fase 2-studien viste at median overlevelse for pasienter som har PD-L1-uttrykk på overflaten av kreftcellene var estimert til å være mer enn 25 måneder, . Det er omtrent dobbelt så lenge som dagens behandlingsalternativer. 

GOD Foundation-direktør Bradley Monk uttaler at dagen i dag markerer et viktig steg fremover i deres innsats for å forbedre kreftbehandling med oppstart av fase 2-studien av VB10.16. 

– Samarbeidet mellom GOG og Nykode introduserer en ny og lovende fremgangsmåte for å møte et betydelig udekket medisinsk behov. Vi er optimistiske rundt hvordan vi potensielt kan endre landskapet for kreftbehandling og bidra til forbedringer som kan gjøre en meningsfull forskjell i pasientenes liv, sier Monk i en kommentar.

Powered by Labrador CMS