Dette er Asgard Therapeutics scientific advisory board. Johanna Olweus er nummer to fra høyre
Dette er Asgard Therapeutics scientific advisory board. Johanna Olweus er nummer to fra høyre

Johanna Olweus blir rådgiver for svensk Biotek

Professor Johanna Olweus går inn som vitenskapelig rådgiver i Asgard Therapautics.

Publisert

I tillegg til Olweus kommer også Axel Schambach og Joshua Brody inn i selskapets scientific advisory board. Johanna Olweus leder avdeling for kreftimmunologi ved Oslo universitetssykehus.

Asgard har hovedkontoret i universitetsbyen Lund i Sør-Sverige.

Biotekselskapet arbeider med å utvikle en immunterapi som går ut på å forvandle kreftcellene til funksjonelle dentritiske celler. Slik tvinges kreftcellene til å avsløre sin spesifikke antigener som dermed blir synlige for kroppens eget immunforsvar.

- Vi er glade for å få med oss disse ledende i vårt team av rådgivere, sier Cristiana Pires, som er medgrunder administrerende direktør i Asgard Therapeutics.

- Medlemmene i vårt scientific advisory board har en solid bakgrunn og erfaring innen grunnleggende og translasjonell immunonkologi, utvikling av kreftimmunterapier når det gjelder å utforske antigenpresentasjon og T-celle-tilnærminger, genleveringsplattformer, omprogrammering, preklinisk og klinisk studiedesign. Denne kompetansen blir uvurderlig når vi flytter genleveringsprogrammet vårt inn i mer avanserte prekliniske stadier, sier hun.

Asgard Therapeutics har hentet navnet sitt fra Åsgard som i norrøn mytologi er plassen som æsene bygget til seg selv, midt i Midgard, for at menneskene ikke skulle kjenne seg alene og forlatt. På sin hjemmeside knytter selskapet forbindelseslinjene til både gresk og norrøn mytologi.

Powered by Labrador CMS