Dette er Asgard Therapeutics scientific advisory board. Johanna Olweus er nummer to fra høyre

Johanna Olweus blir rådgiver for svensk Biotek

Professor Johanna Olweus går inn som vitenskapelig rådgiver i Asgard Therapautics.

Publisert

I tillegg til Olweus kommer også Axel Schambach og Joshua Brody inn i selskapets scientific advisory board. Johanna Olweus leder avdeling for kreftimmunologi ved Oslo universitetssykehus.

Asgard har hovedkontoret i universitetsbyen Lund i Sør-Sverige.

Biotekselskapet arbeider med å utvikle en immunterapi som går ut på å forvandle kreftcellene til funksjonelle dentritiske celler. Slik tvinges kreftcellene til å avsløre sin spesifikke antigener som dermed blir synlige for kroppens eget immunforsvar.

- Vi er glade for å få med oss disse ledende i vårt team av rådgivere, sier Cristiana Pires, som er medgrunder administrerende direktør i Asgard Therapeutics.

- Medlemmene i vårt scientific advisory board har en solid bakgrunn og erfaring innen grunnleggende og translasjonell immunonkologi, utvikling av kreftimmunterapier når det gjelder å utforske antigenpresentasjon og T-celle-tilnærminger, genleveringsplattformer, omprogrammering, preklinisk og klinisk studiedesign. Denne kompetansen blir uvurderlig når vi flytter genleveringsprogrammet vårt inn i mer avanserte prekliniske stadier, sier hun.

Asgard Therapeutics har hentet navnet sitt fra Åsgard som i norrøn mytologi er plassen som æsene bygget til seg selv, midt i Midgard, for at menneskene ikke skulle kjenne seg alene og forlatt. På sin hjemmeside knytter selskapet forbindelseslinjene til både gresk og norrøn mytologi.

Powered by Labrador CMS