Relaterte artikkler:
-
Ny lymfekreft-medisin fra AbbVie har fått EU-godkjenning
Det bispesifikke antistoffet Tepkinly (epcoritamab) ble mandag godkjent i EU som behandling av voksne med relapsert eller refraktorisk diffuset storcellet B-cellelymfom (R/R DLBCL).
-
Tone Trøen (H) om privat kreftbehandling:- Disse historiene bekymrer meg
Lederen av Stortingets helse- og omsorgskomité , Tone Wilhelmsen Trøen (H), mener HealthTalks pasienthistorier om privat kreftbehandling særlig viser to bekymringsfulle sider ved helsepolitikken til dagens regjering.
-
Åttedobling av denguefeber på 20 år
Dengueviruset finnes i store deler av verden - og særlig i tropiske strøk. Det er snakk om 400 millioner infeksjoner årlig, ifølge WHO.1 Også nordmenn rammes av viruset.
-
Privat kreftbehandling: Slik reagerer politikere på pasienthistoriene og økt bruk av privat helse
– Dette er en utvikling jeg har vært bekymret for over tid, sier Olaug Bollestad (Krf). – Viktig at vi har et sterkt offentlig helsevesen, sier Lisa Marie Ness Klungland (Sp).
-
Prøverørsbefruktning er i vekst - Aleris satser med egen fertilitetsklinikk
– Endringene i bioteknologiloven, økende barnløshet og lange ventelister på offentlige sykehus gjør at etterspørselen etter privat prøverørsbefruktning i Norge øker kraftig, sier administrerende direktør Anita Tunold i Aleris.
-
Ultimovacs kraftig opp på børsen etter nyhet om kreftstudie
De første dataene fra NIPU-studien blir lagt frem på en muntlig presentasjon under den europeiske kreftkongressen ESMO i Madrid i slutten av oktober. Torsdag morgen har aksjen styrket seg 24 prosent siden i går.
-
Bård Hoksrud (Frp) provoseres av avsløringer om privat helse - skylder på regjeringen
Bård Hoksrud i Fremskrittspartiet (Frp) reagerer sterkt på at pasienter må gå til privat helsevesen fordi de ikke har fått hjelpen de trengte i det offentlige helsevesenet. – Regjeringen skaper et mer todelt helsevesen, mener han.
-
Ja til medisin mot lungekreft - kan forhindre tilbakefall for pasientene
Beslutningsforum sa mandag 25. september ja til innføring av Tecentriq (atezolizumab) for en spesifikk gruppe av pasienter med såkalt ikke-småcellet lungekreft. – Ved å ta immunterapi inn i tidlig behandling forbedrer vi muligheten til å forhindre tilbakefall, sier Anders Roos i Roche Norge.