Relaterte artikkler:
-
På mandag kan denne medisinen bli en av Norges dyreste - eller skape politisk hodepine
På mandag skal Beslutningsforum ta en viktig beslutning om hvorvidt kreftmedisinen Enhertu skal tilbys til pasienter med HER2-lav brystkreft. Med en listepris på 1,55 millioner kroner per behandling og et potensielt behandlingsbehov for 240 kvinner årlig, kan dette medikamentet bli et av Norges mestselgende.
-
Helseøkonom lanserte nytt sykdomsbegrep - tror det kan provosere noen
Helseøkonom Ivar Sønbø Kristiansen har funnet opp begrepet NALET, som står for «Nye, Alminnelige, Livsstilsrelaterte, Egendefinerte Tilstander». – Det er diffuse sykdommer der vi ikke har effektiv behandling, og der kostnadene for samfunnet kan bli store.
-
Helsetjenesten betaler opptil tre ganger mer for et godt leveår enn tidligere antatt
Hvor mye er helsetjenesten faktisk villig til å betale for et godt leveår? Ifølge Prioriteringsmeldingen fra 2016 er terskelverdien satt til 275 000 kroner. Men nå slår en ny rapport fra analyseselskapet Menon Economics fast at denne terskelverdien er satt for lavt.
-
Nukleærmedisin fra Nord-Norge sprenger kreftcellene i fillebiter
PET-senteret på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø leder an i bruken av nukleærmedisin og såkalt «teranostikk» for å diagnostisere og behandle kreftpasienter. – Midt i smørøyet for persontilpasset medisin, sier avdelingsleder Rune Sundset.
-
Lasse lever med senskader etter kreft: – Jeg er ikke den samme som før
Lasse Billington ble kurert for tarmkreft etter strålebehandling og operasjon. Men halvannet år etter opplever han fortsatt effekten av senskader etter sykdommen og behandlingen.
-
– Hadde jeg ikke hatt sparepenger ville jeg vært død nå
Kreftsyke Anne Cecilie Fossum (61) fikk tre avslag på behandling på offentlige sykehus. For å redde livet brukte hun over 1 million kroner av egne penger for å kjøpe privat kreftbehandling.
-
Selskapet gir helseforsikring til alle ansatte: – Blir satt veldig pris på
– En av de viktigste forsikringene vi tilbyr, sier Anette Auestad i HR-avdelingen til Orkla. – Vinn-vinn-situasjon, sier hovedtillitsvalgt Robert Kollevåg ved Toro-fabrikken i Bergen.
-
Dette pakkeforløpet skal sikre forutsigbarhet for kreftpasienter - slik fungerer ordningen
«Pakkeforløp hjem for pasienter med kreft» er en ordning som skal avdekke kreftpasientenes behov og sikre samhandling mellom sykehus og kommune.