Cecilie Daae går av som øverste leder i Helse nord RHF på grunn av helseutfordringer.

Helse Nord-direktøren går av

Administrerende direktør Cecilie Daae går av som øverste leder i Helse nord RHF på grunn av helseutfordringer.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hatt nær tre svært spennende, men også krevende år i Helse Nord RHF. Når jeg i samråd med styret har kommet til at jeg bør fratre som administrerende direktør, er det fordi jeg vet at det å lede Helse nord RHF vil kreve en enorm arbeidsinnsats fremover. Det er ikke forenlig med de helseutfordringene jeg nå har, sier Cecilie Daae i en pressemelding.

Eierdirektør Hilde Rolandsen trer inn som fungerende administrerende direktør i Helse Nord.

Daae overtok som øverste leder i Helse nord 13. januar 2020.

– Det er beklagelig for Helse Nord RHF at Cecilie Daae slutter. Cecilie har nedlagt en stor innsats og gjort en god jobb for Helse nord i en svært krevende tid, sier styreleder i Helse Nord RHF Renate Larsen.

Styret takker Cecilie Daa for den viktige jobben hun har gjort i en krevende periode.

– Cecilie kom inn i rollen rett før Norge ble rammet av koronapandemien som ga store utfordringer og en krevende beredskapssituasjon for helsevesenet. Erfaringen som Cecilie hadde med seg både fra ledelse og håndtering av beredskapssituasjoner fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Helsedirektoratet har vi nytt godt av i denne tiden. Hun har gjort en formidabel jobb gjennom pandemien, sier Larsen.

Styret i Helse Nord RHF har nedsatt et ansettelsesutvalg som umiddelbart vil starte arbeidet med å finne Daaes etterfølger. Utvalget ledes av styreleder Renate Larsen.

Powered by Labrador CMS