Smarte insulinpenner fra Novo Nordisk kan nå kommunisere med en mobilapp utviklet av Abbott, forteller Rune Hoel Andersen, direktør for diabetesenheten i Novo Nordisk Norge

Nå snakker smarte insulinpenner med en app

Smarte insulinpenner fra Novo Nordisk kan nå kommunisere med en mobilapp. Det gjør at personer med diabetes og helsepersonell kan se hvordan insulindoseringene som registreres av insulinpennen påvirker glukosenivået.

Publisert Sist oppdatert

Insulinpennene registrerer og overfører data om insulindosering til appen. Her lagres informasjonen sammen med personens glukosemålinger. Det kan gjøre det lettere for personer med diabetes å håndtere og kontrollere sykdommen. Informasjonen kan også benyttes ved konsultasjon med helsepersonell, dersom brukeren tillater det.

Bedre innsikt

- Det å kunne sammenstille informasjon fra en kontinuerlig glukosemåler med insulininjeksjoner, gir både brukeren og behandleren en mye bedre innsikt. Det visuelle bildet gir en helt ny mulighet til å veilede brukerne til bedre egenbehandling, sier Veronica Lea som er diabetessykepleier ved Stavanger Universitetssykehus.

Vanligvis registrerer brukeren informasjon om insulindoser og glukose separat, hvis de i det hele tatt registreres. Med den nye løsningen kan personer med diabetes se hvordan insulindoseringsdata registrert av en smart insulinpenn påvirker glukosenivåene deres. Det gjør at de kan oppdage mønstre og iverksette tiltak i sanntid. De kan deretter stille spørsmål eller diskutere funnene sine med legen sin eller diabetessykepleieren.

Samarbeid

Abbott og Novo Nordisk har samarbeidet siden februar 2019, med mål om å tilby flere integrerte løsninger for diabeteshåndtering til brukere og helsepersonell.

Administrerende direktør for Abbott Diabetes Care i Norden beskriver samarbeidet mellom Novo Nordisk og Abbott slik:

Smartpenner + app

NovoPen 6 og NovoPen Echo Plus er smarte insulinpenner til flergangsbruk. Pennene

registrerer og lagrer informasjon om dosering og når injeksjonen ble satt. Doseminnet i pennen lagrer injeksjonshistorikken fra de siste 800 injeksjonene. FreeStyle LibreLink appen viser glukoseinformasjon, inkludert sanntidsavlesninger, trendpiler og tid i målområdet. Den kan lastes ned i Google play eller App store og enkelt koples opp mot en smart insulinpenn.

– Vi fortsetter å levere innovative løsninger som kan hjelpe mennesker å leve bedre og mer tilfredsstillende liv, sier Andreas Almroth, administrerende direktør for Abbott Diabetes Care i Norden.

– Gjennom dette partnerskapet med Novo Nordisk vil personer som lever med diabetes få enda mer relevant informasjon, noe som gjør det mulig å føle seg enda mer trygg på den behandlingen man får. Slik kan de bruke mindre tid på å bekymre seg for når den siste dosen ble tatt, og fokusere på det som er viktig i livet.

– Vi i Novo Nordisk gleder oss over å kunne tilby innsikt fra de smarte insulinpennene våre til enda flere brukere og helsepersonell gjennom integrasjonen med Abbott sine tekniske løsninger, sier Rune Hoel Andersen, direktør for diabetesenheten i Novo Nordisk Norge.

Novo Nordisk jobber tett med flere digitale helsepartnere for å tilby varierte løsninger, til så mange som mulig. Lokale innovatører som utvikler apper for å kontrollere diabetes, apparater og systemer kan også koble sine løsninger med Novo Nordisk smarte insulinpenner via Developer.novonordisk.com, forteller han.

Powered by Labrador CMS