Med oppkjøpet av den tyske legemiddelprodusenten Cardior, utvider Novo Nordisk sin pipline innen medisiner for hjerte-kar-sykdommer.

Novo kjøper tysk legemiddelfirma

Publisert Sist oppdatert

Dette framgår av en pressemelding fra Novo Nordisk. Selskapet kjøper Cardinor for vel en milliard euro. Kontrakten er avhengig av at en del kommersielle og utviklingsmessige mål blir nådd, heter det.

Cardinor har spesialisert seg på behandling av hjerte-kar-sykdommer, der man benytter såkalte RNA-molekyler til å forebygge, reparere og kurere hjertesykdommer.

Avtalen inkluderer Cardiors legemiddelkandidat CDR132L, som for øyeblikket er under klinisk utvikling i fase 2 for behandling av hjertesvikt.

Satser på hjerte-kar 

Oppkjøpet er i tråd med Novo Nordisk sin strategi om å utvide sitt fokus på diabetes- og vekttapsterapier til også å inkludere behandlinger av hjerte- og karsykdommer.

Novo Nordisk har som mål å bygge en fokusert og innflytelsesrik portefølje av terapier gjennom intern og ekstern innovasjon for å møte de betydelige udekkede behovene som fortsatt eksisterer innen kardiovaskulær sykdom, den vanligste dødsårsaken globalt. 

– Ved å ønske Cardior velkommen som en del av Novo Nordisk, vil vi styrke vår prosjektportefølje innen kardiovaskulær sykdom, hvor vi allerede har pågående programmer i alle faser av klinisk utvikling, sier Martin Holst Lange, visepresident for utvikling hos Novo Nordisk. Novo Nordisk offentliggjorde i fjor klinisk data som viser at slankelegemidlet Wegovy reduserte risikoen for kardiovaskulære problemer med 20 prosent for personer med overvekt eller fedme. I forrige uke ga Amerikanske Food and Drug Administration (FDA) Wegovy en indikasjonsutvidelse basert på den studien. Den danske legemiddelgiganten er i dessuten i gang med en fase 3-prøve med IL-6-inhibitoren ziltivekimab på en gruppe hjertesviktpasienter og arbeider i samarbeid med Heartseed for å evaluere en cellebehandling i en studie på tidlig stadium.

– Vi er imponert over det vitenskapelige arbeidet som er utført av Cardior-teamet, spesielt med CDR132L, som har en unik virkningsmekanisme og potensial til å bli det første legemidlet som er designet for å stoppe eller delvis reversere sykdomsforløpet for personer som lever med hjertesvikt, sier Martin Holst Lange. 

Selv Cardiors er flere måneder fra å lese av sin fase 2-studie planlegger Novo Nordisk å starte nok en fase 2-studie som vil undersøke CDR132L i en populasjon med kronisk hjertesvikt og kardial hypertrofi – en tilstand som fører til at veggene i hjertemuskelen blir tykke og stive, noe som påvirker hjertets evne til å pumpe blod.

Powered by Labrador CMS