Relaterte artikkler:
-
Helsedata i kliniske studier: - Trenger ikke lenger ta 10-12 år å utvikle et legemiddel
Steinar Thoresen, medisinsk direktør i NordicRWE, tror syntetiske data kan endre måten kliniske studier gjennomføres på. – Vil spare både tid og penger, sier pharma-veteranen i HealthTalk-podcasten.
-
Nå får svenske pasienter tilgang til Velsipity – nesten ett år etter nabolandene
Svenske pasienter med ulcerøs kolitt får endelig tilgang til Velsipity (etrasimod). Dermed ligger Sverige nesten ett år bak Norge og Danmark, hvor medisinen allerede har vært tilgjengelig på refusjon.
-
Helse Sør-Øst og HOD krever ikke økt åpenhet fra Sykehusinnkjøp – holder fast ved kritisert praksis
Verken Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) eller Helse Sør-Øst ser problemer med at Sykehusinnkjøp ikke gir offentligheten lettere tilgang til dokumenter. – Ingen planer om å pålegge helseforetakene å bruke eInnsyn, sier Helse Sør-Østs konserndirektør.
-
Sivilombudet: – eInnsyn gjør offentlig sektor mer åpen
Sivilombud Hanne Harlem vil ikke kommentere Sykehusinnkjøps praksis for offentlig innsyn uten at det foreligger en formell klagesak. – Den offentlige journalen er sentral, sier hun.
-
Helsejurist reagerer: – Kan være brudd på offentlighetsloven
Helserett-ekspert Anne Kjersti Befring reagerer sterkt på at Sykehusinnkjøp ikke er del av en søkbar elektronisk postjournal. – Fører til manglende innsyn, sier hun, og mener det kan være lovbrudd.
-
Forvalter milliarder av helsekroner - svekker innsyn med tungvint system
Sykehusinnkjøp forvalter flere titalls milliarder kroner årlig i helseanskaffelser, men står utenfor statens offentlige søkbare postjournal, eInnsyn. Resultatet er tungvinte innsynsbegjæringer på e-post og postjournaler på flere tusen sider.
-
Big Pharma ber om fritak for medisiner i handelskrigen
Farmaselskapene ønsker å unngå prisstigning, og ber nå EU-ledere og Trump-administrasjonen om å unnta legemidler fra den pågående handelskrigen.
-
Norsk Alzheimer-forskning får 90 millioner fra EU
FluiDx-AD-konsortiet, ledet av Oslo universitetssykehus og Pre Diagnostic AS, har inngått en avtale med EU-kommisjonen, som sikrer en støtte på 7,7 millioner euro over tre og et halvt år. De skal utvikle og teste nye metoder for diagnostisering og behandling av Alzheimers sykdom.