Relaterte artikler:
-
Flere overlever lunge-, bryst- og endetarmskreft
Flere overlever lunge-, bryst- og endetarmskreft enn tidligere, men det er fortsatt store kjønnsforskjeller.
-
Gynekologisk kreft: Dette var de viktigste studiene på ESMO-kongressen
– Det er så mange viktige ESMO-studier på gynkreft-området at det nesten er vanskelig å velge hvilke jeg skal fremheve,sier overlege og professor Kristina Lindemann.
-
Prostatakreft: Positive data fra internasjonal biomarkør-studie med norsk deltakelse
ProBio-studien, som tester ut hormonbehandling i stedet for kjemoterapi i pasienter med metastatisk prostatakreft og riktige biomarkører, viser forbedrede overlevelsestall. – En veldig spennende studie, sier uro-onkologene Maria Nyre Vigmostad (SUS) og Jan Oldenburg (Ahus).
-
Brystkreft: Ny målrettet cellegift gir bedre effekt enn vanlig cellegift
– Det viktigste er at legemidlet ser ut til å gi en bedre effekt enn vanlig cellegift, sier overlege og professor Bjørn Naume fra Oslo universitetssykehus (OUS).
-
Testikkelkreft: Norsk kreftforsker fra Ålesund undersøkte dødsårsaker gjennom 30 år
Overlege (Phd) Øivind Kvammen ved Kreftavdelingen på Sykehuset Ålesund har ledet en registerstudie der man har undersøkt dødsårsakene til testikkelkreftpasienter diagnostisert i Norge mellom 1980-2009.
-
Ultimovacs-sjefen bekrefter «big pharma»-møter på ESMO - men er stille om studie-kritikk
Ultimovacs-direktør Carlos De Sousa var høyt opp i skyene før Åslaug Hellands ESMO-presentasjon på selskapet kreftvaksine UV1. Men kritikken som kom mot NIPU-studien ville han ikke kommentere. Nå er det blåmandag på børsen.
-
Mange viktige lungekreftnyheter: – Vi trenger nye behandlinger
Lungekreft er den kreftdiagnosen som tar flest liv i Norge og i resten av verden. – På ESMO har det blitt presentert mange nye studier som gjør at vi nå kan se et skifte i hvordan vi forstår og behandler denne sykdommen. Det sier overlege Vilde Drageset Haakonsen når hun oppsummerer ESMO.
-
Over 20 norske LIS-leger deltar på ESMO i Madrid – kreftlegene spanderer turen
Onkolog og overlege Daniel Heinrich, som er leder i Norsk Onkologisk Forening, har tatt med seg 22 såkalte leger i spesialisering (LIS-leger) fra hele landet for å oppleve Europas største kreftkongress i Madrid.