VENSTRE-BESØK: Livsvitenskapsklyngen The Life Science Cluster fikk tirsdag besøk av Venstres partileder Guri Melby og partikollega Alfred Bjørlo. Fra venstre: Iselin Wood og Åse Solberg (Life Science Cluster), Chris Snyder (COO, NoMy), Hanne Mette Dyrlie Kristensen (Life Science Cluster), Alfred Bjørlo (V), Guri Melby (V), CEO Simone Mester og CSO Torleif Tollefsrud Gjølberg i Authera.

Venstre-leder Guri Melby møtte life science-selskaper: – Potensialet for næringene er kjempestort

Partileder i Venstre Guri Melby og partikollega Alfred Bjørlo besøkte tirsdag The Life Science Cluster og fikk møte to av klyngens selskaper. – Norge trenger flere bein å stå på, sier Melby til HealthTalk.

Publisert Sist oppdatert

FORSKNINGSPARKEN, OSLO (HealthTalk): Melby og Bjørlo hadde satt av tid i en travel politisk hverdag for å ta turen til Forskningsparken og livsvitenskapsklyngen The Life Science Cluster.

Under det timelange møtet fikk to stortingsrepresentantene fra Venstre et innblikk i arbeidet til klyngen, som har flere ulike selskaper som medlemmer, både innenfor helse og andre deler av livsvitenskapen, som for eksempel matproduksjon.

– Norge ligger litt bakpå

Etter en kort introduksjon fra klyngeleder Hanne Mette Dyrlie Kristensen fikk Venstres Guri Melby og Alfred Bjørlo møte to av selskapene som er medlem av The Life Science Cluster: Biotekselskapet Authera, som jobber med utvikling av nye antistoffbaserte terapier, og NoMy, som utvikler fermenteringsløsninger for mycelium, den vegative delen hos sopp, med mål om å hjelpe til med å løse fremtidens matutfordringer.

Selv om partileder Melby måtte løpe til neste møte, tok hun seg tid til noen ord til HealthTalk om hvorfor Venstre-politikerne ville møte livsvitenskapsklyngen og dens selskaper.

– Potensialet innenfor disse næringene er kjempestort. Norge trenger flere bein å stå på. I våre naboland er disse næringene en utrolig mye større del av både eksport og verdiskapning. Så vi mener Norge ligger litt bakpå i forhold til der vi kunne vært, og at vi trenger en ordentlig satsing på dette, sa Melby til HealthTalk.

Melby mente det var nyttig å få innspill fra både klyngen og fra selskapene selv om hva de ser på som de viktigste utfordringene, og hva som er viktig av virkemidler og rammevilkår.

– Dette er viktig for oss med tanke på eventuelle nye politiske initiativ. Vi mener dette skal være et av satsingsområdene for Norge i fremtida.

Disse tiltakene vil Venstre gjennomføre

– Hva er det viktigste du tar med deg fra selskapene du har snakket med i dag?

– For det første handler det om generelle rammevilkår, skatt og avgifter. Men ikke minst handler det om satsing på forskning og utvikling, og at vi har den spisskompetansen som skal til for å ta dette videre. Selskapene må også ha forskningsmidler å søke på for å utvikle seg videre. Tilgangen til kapital er også viktig for å kunne ta de store stegene.

Melby påpekte avslutningsvis at satsing på dette feltet ikke bare gir universitetsarbeidsplasser, men arbeidsplasser og industri i hele landet.

– Nå vil vi ta tak i de generelle rammevilkårene, kutte i skatter og avgifter som rammer dem, som formuebeskatning og økte arbeidsgiveravgifter. Men i tillegg må vi se på om vi kan løfte egne politiske initiativ for å få skikkelig fart på disse næringene spesifikt. Vi gjorde det i høst, og vi kommer til å gjøre dette igjen helt til vi får gjennomslag, sa Venstre-lederen.

Powered by Labrador CMS