– Dette er en stor begivenhet for Arctic Bioscience, som ble listet på EuroNext Growth i 2021 blant annet med tanke på å gjennomføre denne studien, sier CEO Christer L. Valderhaug.
– Dette er en stor begivenhet for Arctic Bioscience, som ble listet på EuroNext Growth i 2021 blant annet med tanke på å gjennomføre denne studien, sier CEO Christer L. Valderhaug.

Arctic Bioscience: – Første pasient inkludert i psoriasistudie

Arctic Bioscience bruker rester fra sildefiletproduksjon til å utvikle psoriasis-medisin. Nå er den første pasienten inkludert i en fase IIb-studie i Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Det norske biotekselskapet Arctic Bioscience har møtt en vesentlig milepæl utviklingsprogrammet for HRO350 som er selskapets legemiddelkandidat rettet mot pasienter med mild til moderat psoriasis, skriver selskapet i en børsmelding. Nå er nemlig den første pasienten inkludert i en fase IIb-studie i Storbritannia.

Arctic Bioscience

Arctic Bioscience er et bioteknologiselskap som utvikler og kommersialiserer farmasøytiske produkter og kosttilskudd basert på unike bioaktive marine råstoff.

HeROPA-studien er en multisenter randomisert dobbelt blind studie som skal teste optimal dose, sikkerhet og effekt av den orale legemiddelkandidaten HRO350 på pasienter med mild til moderat psoriasis. Den er basert på silderogn brukt av rester fra sildefiletproduksjon.

– Nå har startskuddet gått. Vårt innovative og høykompetente team har i lang tid arbeidet dedikert for å oppnå dette gjennombruddet. Etter suksessen med godkjenning fra britiske legemiddelmyndigheter, har en klinikk i Storbritannia nå inkludert den første pasienten. Dette er en stor begivenhet for Arctic Bioscience, som ble listet på EuroNext Growth i 2021 blant annet med tanke på å gjennomføre denne studien, sier Christer L. Valderhaug, CEO i Arctic Bioscience.

Powered by Labrador CMS