En falsk twitterkonto som ga seg ut for å representere legemiddelselskapet Eli Lilly, twitret at selskapet deler ut gratis insulin. Kontoen er nå stengt.
En falsk twitterkonto som ga seg ut for å representere legemiddelselskapet Eli Lilly, twitret at selskapet deler ut gratis insulin. Kontoen er nå stengt.

Twitterjuks: – Vi deler ikke ut gratis insulin

Legemiddelgiganten Eli Lilly sier de ikke tilbyr gratis insulin etter at en tweet fra en falsk Twitter-konto påstod nettopp det.

Publisert Sist oppdatert

Kaoset fortsetter etter at Elon Musk tok over selskapet.

Torsdag la en twitterkonto med profilen @EliLillyandCo - som ga seg ut for å være "Eli Lilly and Company" og som brukte samme logo som selskapet i profilbildet - ut en melding om at selskapet deler ut gratis insulin. Twitterkontoen var umulig å skille fra det virkelige selskapet. Kontoen twitret “we are excited to announce insulin is free now.”

Det var magasinet Forbes som først skrev om denne nyheten.

Den falske kontoen er nå suspendert og de som står bak beskriver den som en "parodikonto".

To og en halv time senere twitret den ekte Eli Lilly-kontoen og ba om unnskyldning "til de som har blitt gitt en villedende melding fra en falsk Lilly-konto," og bekreftet at den virkelige profilen er @Lillypad.

Litt senere la Eli Lilly ut en ny melding om at selskapet har et omfattende program som bistår de som har problemer å betale full pris for insulin kan få hjelp.

Eli Lilly er ved siden av danske Novo Nordisk verdensledende i utvikling av legemidler for personer med diabetes.

Etter at Elon Musk tok over Twitter har det blitt satt i verk drastiske endringer, inkludert masseoppsigelser, som har forårsaket kaos i selskapet.

Powered by Labrador CMS