NY TILNÆRMING: De fleste eksisterende celleterapi-tilnærminger innen onkologi fokuserer på modifisering av immunsystemets T-celler, slik at disse kan gjenkjenne uttrykk av proteiner på overflaten av kreftcellene. TCR-T-er kan i kontrast til dette gjenkjenne intracellulære mål, inkludert kreftspesifikke mutasjoner, og dermed potensielt låse opp mål som man tidligere ikke har kunnet nå med celleterapier.

AstraZeneca har kjøpt Neogene - styrker satsing på onkologisk celleterapi

Oppkjøpet sikrer farmagiganten tilgang på nestegenerasjons T-cellereseptor-terapier med lovende potensial for målretting mot solide tumorer.

Publisert

Oppkjøpet kan totalt koste opp til 320 millioner dollar for AstraZeneca: Neogene kjøpes for 200 millioner dollar i forhåndsbetaling, og selskapet vil kunne ha rett på ytterligere 120 millioner dollar ved oppnåelse av visse milepæler.

Neogene Therapeutics er ifølge en pressemelding fra AstraZeneca et globalt biotekselskap i klinisk fase som er i førersetet når det gjelder oppdagelse, utvikling og produksjon av nestegenerasjons T-cellereseptor-terapier (TCR-T-er). Denne typen legemidler tilby en ny celleterapi-tilnærming for målrettet behandling av kreft.

Gjenkjenner intracellulære mål

De fleste eksisterende celleterapi-tilnærminger innen onkologi fokuserer på modifisering av immunsystemets T-celler, slik at disse kan gjenkjenne uttrykk av proteiner på overflaten av kreftcellene. TCR-T-er kan i kontrast til dette gjenkjenne intracellulære mål, inkludert kreftspesifikke mutasjoner, og dermed potensielt låse opp mål som man tidligere ikke har kunnet nå med celleterapier.

– Dette oppkjøpet representerer en unik mulighet for å bringe innovativ vitenskap og ledende eksperter innen T-cellereseptor-biologi og produksjon av celleterapi sammen med vårt interne team på onkologisk celleterapi. Dette vil kunne låse opp nye måter for målrettet kreftbehandling, sier Susan Galbraith, direktør for onkologisk forskning og utvikling i AstraZeneca, i en uttalelse fra selskapet, og legger til:

– Neogenes ledende egenskaper innen TCR-oppdagelse og omfattende produksjonserfaring komplementerer celleterapi-erfaringen som vi har bygget opp over de siste tre årene, og gjør det mulig for oss å akselerere utviklingen av potensielt kurative celleterapier.

Fra vitenskap til behandling

Carsten Linnemann, administrerende direktør i Neogene, sier på sin side at de gleder seg til å jobbe sammen med AstraZeneca mot vår delte visjon om å transformere behandlingsmuligheter for pasienter med solide tumorer ved hjelp av nestegenerasjons T-cellereseptor-terapier.

– Vår ekspertise, kliniske portefølje og plattformteknologier på dette området, kombinert med AstraZenecas ledende posisjon innen onkologi og globale fotavtrykk, gjør oss godt posisjonerte til å omgjøre banebrytende vitenskap til nye behandlinger for kreftformer som er vanskelige å behandle, sier han i en kommentar fra AstraZeneca.

Powered by Labrador CMS