Radforsk-sjef Jonas Einarsson (t.v) peker på modellen over det som er planen og visjonen for hele Campus Radiumhospitalet. Ifølge han kan det totalt sett bli bygget mellom 40 000-50 000 kvadratmeter. Bildet er tatt på et arrangement torsdag i forrige uke, der Einarrson avduket modellen.

Lanserte modell for Campus Radiumhospitalet: – Må se inn i fremtiden

– Vi har desperat behov for mer plass her i innovasjonsparken, og endelig ser det ut til at vi skal få det, sa primus motor for utbyggingen, Jonas Einarssen, da han avduket en ny byggemodell på et kreftarrangement torsdag.

Publisert

Einarsson, som er administrerende direktør i Radforsk Investeringsstiftelse, fortalte om planene da han talte på et arrangement i etterkant av kreftkonferansen Cancer Crosslinks torsdag.

– Allerede i april i år vil vi begynne å bygge en ny bygning, rett ved siden av den vi står i nå, på 12 000 kvadratmeter. Den nye bygningen vil også huse vitenskap, forskning og selskaper, sa Jonas under en kort tale.

40 000-50 000 kvadratmeter

Einarsson snakket både om de kortsiktige og de langsiktige byggeplanene for innovasjonsparken ved Radiumhospitalet, det som kalles for Campus Radiumhospitalet.

– Vi må se inn i fremtiden, og fremtiden er på den siden av bygningen, sa Einarsson, og pekte mot baksiden av Ullerschauseen 64, som huser Oslo Cancer Cluster og dets selskaper.

– Dette blir et helt nytt område, og jeg jobber tett sammen med private investorer i Oslo Science Hub, og spesielt Thomas London, som er svært interessert i å hjelpe oss med å videreutvikle Campus Radiumhospitalet. Og vi har nå kommet så langt med planene at vi for første gang kan vise frem hva vår visjon for Campus Radiumhospitalet er. Og den skal jeg avduke nå snart, sa han.

Etter talen avduket han en modell som viste planene for området. Det vil i første omgang bygges en ny bygning på 12 000 kvadratmeter rett i nærheten, men Einarsson sa til de fremmøtte på avdukingen at hele byggeprosjektet har et potensial på mellom 40 000-50 000 kvadratmeter.

Første bygg klart i 2025

– Du sier at det er et «desperat behov for mer plass». Hva legger du i det?

– Vi har over tid blitt nødt til å flytte en del av våre bedrifter ut av sine kontorer i innovasjonsparken for å bygge de om til laboratorier for de selskapene som trenger det. Samtidig er det ventelister med bedrifter som vil inn i parken. Kapasiteten er fullstendig sprengt, så det er ganske bokstavelig et desperat behov, sier Einarsson til HealthTalk.

Men nå starter altså første byggetrinn i Radforsk-direktørens «grand plan», med et nytt bygg som vil stå mellom dagens innovasjonspark og det nye klinikkbygget til Radiumhospitalet som er under bygging. Det 12 000 kvadratmeter store bygget skal etter planen stå klart i løpet av første halvår 2025.

– Det er mer eller mindre fullt utleid, men vi jobber nå med å få på plass de siste puslespillbrikkene. Jeg håper også at jeg får en del plass til å utvide inkubatoren. Det kommer til å bli både etablerte og nye bedrifter som skal inn i det bygget.

Samtidig jobber Einarsson tett sammen med Aktiv for kreft om opprettelsen av eget eget forskningssenter.

– De ønsker at fysisk aktivitet skal bli en del av standardbehandlingen for kreft, og i alle stadier av sykdommen. Da trenger de ordentlige forskningsresultater. Forskningssenteret planlegges i samarbeid med Idrettshøyskolen, OUS og Aktiv mot kreft, og vi jobber nå med finansieringen.

Venter på videre godkjenning

Men det kommende bygget er kun én liten del av den store planen.

– Vi ønsker å utvide campusen med hele det kvartalet som ligger ved siden av oss, som blant annet inkluderer Ullernåsen 50 A og B. . Der står det i dag fire hus: To av dem tilhører kommunen, og disse er nedlagte omsorgsboliger. Grunneier for de resterende er Oslo Science Hub, som hele tiden har ønsket å kjøpe de aktuelle tomtene fra kommunen. Og kommunen ønsker å selge til oss, men det har vært vanskelige forhandlinger om hvordan salget skal gjøres, sier Einarsson.

Han tror likevel at kommunen og byrådsleder Raymond Johansen finner en løsning for salg av hele kvartalet. Når prosjektet i sin helhet vil stå klart er vanskelig å si noe om.

– Dette prosjektet har vi allerede holdt på med i flere år. Først må avtalen i boks, så må man regulere, og det kan ta alt mellom to til fire år. Så må vi bygge. Hadde vi fått til en kjøpsavtale med kommunen i morgen, og dersom plan- og bygningsetaten la godviljen til, ville det kanskje kunne stått klart i 2027. Men det er nok ikke mer enn en våt drøm, avslutter Einarsson.

Powered by Labrador CMS