Leif Rune Skymoen (45) er ansatt som ny administrerende direktør i Legemiddelimdustrien (LMI).

Leif Rune Skymoen blir ny sjef i Legemiddelindustrien

LMIs styre har ansatt Leif Rune Skymoen (45) som ny administrerende direktør, etter at Karita Bekkemellem meldte overgang til NHO Geneo.

Publisert Sist oppdatert

Skymoen er i dag CEO i Curida, en stilling han har hatt siden etableringen av selskapet i 2015.

Nå ser han frem til å ta over roret i LMI, en organisasjon han kjenner godt etter flere år i LMIs styre.

Mer å bidra med

– De dyktige medarbeiderne i LMIs medlemsselskaper sørger hver eneste dag for at pasienter i Norge får et bedre og bedre behandlingstilbud. Samtidig er vi en industri som skaper arbeidsplasser og eksportinntekter for landet vårt. På begge felter har vi enda mer å bidra med, og jeg gleder meg til å jobbe med å videreutvikle og skape samarbeid som vil komme pasienter, helsevesen og samfunnet til gode, sier Skymoen.

Skymoen er utdannet Cand.pharm. fra Universitet i Oslo med hovedfagsår ved University of Oxford, samt Executive Master of Management på BI. Han har en lang og variert CV, først som apotekfarmasøyt, før han gikk over tili legemiddelindustrien i 2002, som legemiddelkonsulent i Eli Lilly. Der gikk han gradene i norsk og europeisk organisasjon – og endte som øverste sjef i Norge. Fra legemiddelindustrien gikk han i 2013 til organisasjonslivet, som leder for Nansen Neuroscience Network, som samler forskningsmiljøer, oppstartselskaper og etablert industri innen nevrovitenskap.

Veronika Barrabés er styreleder i LMI

Så bød muligheten seg i legemiddelindustrien igjen – da som industribygger i Curida. Skymoen var med og grunnla Curida i 2015, med utgangspunkt i Takeda Nycomeds fabrikk i Elverum. Han har ledet selskapet fra etablering og fram til de i dag har 190 ansatte, fire produksjonsanlegg i Norge og en sterk kundebase i det internasjonale farmamarkedet.

- Vi er heldige som får Leif Rune inn som leder i LMI. Han har bred kompetanse og erfaring fra flere deler av vår bransje, i tillegg til hans tydelighet som leder. Jeg ser veldig frem til å samarbeide videre med å få realisert LMIs strategier og å bygge et enda sterkere LMI, sier LMI-styrets leder Veronika Barrabés.

Skymoen har de siste årene også vært styreleder i teknologiselskapet Nordic Brain Tech, i tillegg til andre styreverv i selskaper og organisasjoner. Og nå venter altså sjefsjobben i LMI.

Powered by Labrador CMS