Lytix Biopharma har fått grønt lys for å starte en fase 2 neoadjuvant studie på Radiumhospitalet, sier administrerende direktør Øystein Rekdal.

Lytix Biopharma setter i gang fase II-studie i Oslo

Lytix Biopharma har fått grønt lys for å starte en fase 2 neoadjuvant studie på Radiumhospitalet, med legemiddelet LTX-315 i kombinasjon med immunterapien Keytruda (pembrolizumab).

Publisert Sist oppdatert

Den nye studien, kalt NeoLIPA, vil ledes av Dr. Henrik Jespersen, en ledende ekspert innen melanom-onkologi ved Oslo universitetssykehus. Ved å benytte LTX-315 i kombinasjon med immunsjekkpunkthemmeren pembrolizumab, håper han å redusere svulster lokalt før kirurgi og aktivere kreft-spesifikke immunresponser, noe som potensielt kan redusere risikoen for sykdomstilbakefall. 

Studien vil involvere 27 pasienter med klinisk påvisbar og operabel stadium III-IV melanom, og rekrutteringen av pasienter er planlagt å starte før sommeren. 

– Godkjennelsen for å teste LTX-315 i en neoadjuvant setting representerer en viktig milepæl for oss, uttaler Øystein Rekdal, administrerende direktør i Lytix Biopharma. Han legger til at behandlingen kan tilby en betydelig kommersiell mulighet, ettersom pasienter med tidligere stadier av sykdommen generelt har et bedre og sterkere immunforsvar og forventes å respondere bedre på behandlingen.

LTX-315 blir nå testet i tre ulike fase II-studier, noe som markerer Lytix' overgang til et mer modent klinisk immunonkologiselskap. I tillegg til NeoLIPA-studien, leder selskapets lisenspartner Verrica Pharmaceuticals en studie i USA på pasienter med basalcellekarsinom, og en annen studie fokuserer på pasienter med senfase melanom.

– I løpet av de neste månedene forventes flere spennende milepæler, blant annet resultater fra den lovende fase II-studien med Verrica og oppstarten av NeoLIPA studien i pasienter med tidligere stadier av melanom i Oslo, sier Rekdal.

Studien vil være en utprøver-initiert studie. Kostnadsbasen for Lytix Biopharma vil dermed hovedsakelig være begrenset til leveranse av legemiddel.

Powered by Labrador CMS