FÅR HEDERSPRIS: Mange var til stede for å hylle prisvinnerne av Kreftforeningens hederspris. F.v.: Tanja Yvonne Aas Alme, Inger Utne, Ingrid Stenstadvold Ross, Therese Bjørnebekk og Lill Sverresdatter Larsen.

Kreftsykepleiere får Kreftforeningens hederspris

Professor i kreftsykepleie, Inger Utne, og alle landets kreftsykepleiere får Kreftforeningens hederspris 2022.

Publisert Sist oppdatert

– Kreftsykepleierne i dette landet er helt fantastiske. De står på hver eneste dag for kreftpasientene og har måttet håndtere en pandemi i tillegg. Flere steder gir de nå også livsviktig behandling til kreftpasienter fra Ukraina, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen i en pressemelding.

Kreftforeningens hederspris går til noen «som har gjort en særlig innsats på kreftområdet». Årets pris deles mellom landets kreftsykepleiere og professor Inger Utne. Utne ble Norges første professor i kreftsykepleie i 2021. Hun har viet yrkeslivet sitt til å utvikle og styrke kreftsykepleierutdanningen i Norge.

– Jeg kan ikke tenke meg mer verdige vinnere. Kreftsykepleierne utgjør en stor forskjell i livet til pasienter, pårørende og etterlatte, sier Ingrid Stenstadvold Ross.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få en hederspris. Det er så gledelig og ærefullt, sier Utne.

Generalsekretæren i Kreftforeningen forklarer at de gjennom årets hederspris ønsker å hylle den helhetlige omsorgen for kreftpasienter i alle faser av livet.

– Og når Inger Utne også får prisen, understreker vi betydningen som all veiledning, undervisning og forskning innen kreftsykepleie har for at helsetjenesten vår skal ha enda høyere faglig kvalitet i fremtiden, sier Ross.

– Vi blir flere kreftpasienter her til lands. Det betyr flere som skal leve med og etter en kreftsykdom. Behovet for en kreftsykepleie som er i stadig utvikling, kan ikke understrekes sterkt nok, legger hun til.

– Flott anerkjennelse

Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, sier prisen er en flott anerkjennelse av den viktige jobben kreftsykepleiere gjør i kommuner og sykehus over hele landet.

– Kreftsykepleierne er der med sin kunnskap, spisskompetanse og omsorg i alle faser av en kreftsykdom. Kreftkoordinatorene i kommune-Norge har en viktig rolle med å koordinere og tilrettelegge for kreftpasienter og er en trygg støttespiller.

Faggruppeleder for NSFs faggruppe for kreftsykepleiere, Tanja Yvonne Aas Alme, er ekstra stolt og glad for at de mottar Kreftforeningens hederspris for 2022.

– Det betyr utrolig mye og vil være med å motivere kreftsykepleiere videre, sier hun.

Powered by Labrador CMS