Jan Frich går til FHI. Ulrich Spreng tar over som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst

Ulrich Spreng er tilsatt som direktør for medisin og helsefag i helseregionen. Han kommer fra stillingen som fagdirektør ved Vestre Viken HF. Han tar over for Jan Frich som går til Folkehelseinstituttet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er klar for store muligheter og utfordringer i grenseflaten mellom fag, politikk og ledelse, sier Ulrich Spreng.

Spreng er utdannet lege og spesialist i anestesiologi med PhD, og han har en mastergrad i helseadministrasjon. Han har lang erfaring fra spesialisthelsetjenesten, er godt kjent i regionen og har bred ledererfaring fra både privat og offentlig sektor.

– Mine fanesaker er tilbud av likeverdige helsetjenester, involvering av brukere med økt grad av brukerstyring samt digitalisering av helsetjenester. Jeg ser fram til å sette meg inn i arbeidet i regionen, og vet at jeg vil få mange dyktige og svært kompetente medarbeidere og kollegaer, sier Spreng i en pressemelding.

Jan Frich går til FHI
Jan Frich går til FHI

– Jeg er svært tilfreds med at vi får Ulrich Spreng med på laget. Som direktør for medisin og helsefag får han en sentral rolle i arbeidet med å sikre et godt og likeverdig helsetilbud for befolkningen i vår region, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt.

– Stillingen som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst har stor betydning både nasjonalt og i samarbeidet mellom sykehusene i vår region. Med sin brede bakgrunn og gode kjennskap til helsesektoren, vil Spreng ha de beste forutsetninger for å lede dette arbeidet, sier Rootwelt.

Ulrich Spreng tar over etter Jan Frich som starter i jobb hos Folkehelseinstituttet 1.desember. Det pågår dialog om tidspunkt for når Ulrich Spreng tiltrer som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst

Powered by Labrador CMS