POTENSIAL: – GS-1811 vil, med sin potensielle nye virkningsmekanisme for å aktivere immunsystemet, gi oss muligheten til å potensielt endre standardbehandlingen med en behandling som virker fra innsiden av kreftcellene for å krympe solide tumorer, sier Bill Grossman, terapeutisk områdesjef i Gilead Oncology

Gilead kjøper utprøvende immunterapi fra Jounce

Legemiddelselskapet kjøper ut de gjenværende rettighetene til Jounce Therapeutics utprøvende immunterapi mot solide tumorer, GS-1811.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Gilead i en pressemelding som kom 27. desember i fjor.

Det fullstendige kjøpet av rettighetene er en oppfølging av en lisensieringsavtale som selskapene inngikk for den utprøvende immunterapien i august 2020. Gilead sikrer seg gjennom den nye avtalen alle rettigheter til GS-1811, et såkalt anti-CDR8-antistoff som potensielt kan bli et nytt «first-in-class»-immunterapi.

Immunterapien er designet for å selektivt tømme immunsuppressive tumorinfiltrerende T-celler i tumor-mikromiljøet. Det går for tiden gjennom klinisk fase 1-utvikling som en potensiell behandling for kreftpasienter med solide tumorer.

Behov for penger

Richard Murray, administrerende direktør i Jounce, sier i en uttalelse fra Gilead at de er fornøyde med å kunne annonsere signeringen av kjøpekontrakten med Gilead.

– De har en sterk merittliste for utvikling og suksessfull kommersialisering av ledende varemerker innen bioteknologi. Denne avtalen gjør det mulig for oss å utvide rullebanen vår, og fortsatte å være fokuserte på å levere meningsfulle og langvarige fordeler til kreftpasienter. På dette tidspunktet var det viktig for Jounce å styrke kontantbeholdningen på grunn av utfordringer i kapitalmarkedet for biotekselskaper, sier Murray.

Ny avtale - nye rettigheter

Salget sikrer Jounce inntekter på 67 millioner dollar, og avtalen innebærer at Gilead overtar alt ansvar for for videre forskning, utvikling og kommersialisering av GS-1811 globalt. Ettersom salget erstatter den tidligere lisensieringsavtalen, vil ikke Jounce lenger ha rett på gjenstående kontingentbetalinger på opp til 645 millioner dollar i for oppnåelse av milepæler samt royalties for fremtidig salg.

– GS-1811 vil, med sin potensielle nye virkningsmekanisme for å aktivere immunsystemet, gi oss muligheten til å potensielt endre standardbehandlingen med en behandling som virker fra innsiden av kreftcellene for å krympe solide tumorer, sier Bill Grossman, terapeutisk områdesjef i Gilead Oncology, i en uttalelse.

Powered by Labrador CMS