INN I GENREDIGERING: Sammen med 30 andre investorer har Novo Holding lagt 2,8 milliarder kroner på bordet for å kjøpe seg inn i det amerikanske genredigeringsselskapet Metagenomi.

Novo Holdings kjøper seg inn i genredigeringsselskap

Novo Holdings har sammen med 30 andre investorer lagt 2,8 milliarder kroner på bordet når de kjøper seg inn i det amerikanske genredigeringsselskapet Metagenomi.

Med kapitaltilførselen har Metagenomi nå kjøpt seg tid til selskapet går tom for kapital, og med på kjøpet fått et partnerskap med blant andre sterke navn som Novo Holdings, Bayer og Moderna.

Kapitaltilførselen gjør det mulig for Metagenomi å forsere sine terapeutiske programmer gjennom preklinisk utvikling og til klinisk proof-of-concept, sier Novo Holdings i en uttalelse.

Novo Holdings er eierselskapet til Novo Group som består av Novo Nordisk Novozymes and NNIT.

I forbindelse med finansieringen vil Ray Camahort som er partner i Novo Ventures - som er heleid av Novo Holding - gå inn i som observatør i Metagenomis styre.

I en pressemelding forteller han, at Metagenomis teknologi kan brukes til å behandle en rekke indikasjoner.

– Metagenomi fortsetter å vise en imponerende merittliste med å raskt utvikle nye genredigeringssystemer og fremme dem gjennom preklinisk validering. Med kombinasjonen av Metagenomis neste generasjons teknologiplattform, preklinisk fremgang, tallrike validerende partnerskap og sterke investorer, tror vi at selskapet er godt posisjonert for raskt å utvikle terapeutiske løsninger for å behandle et bredt spekter av genetiske sykdommer.

Powered by Labrador CMS